iPhone 15 Pro: характеристики нового процесора

Вересень 15, 2023 | Цікаве | Переглядів: 1183 | Коментарі: 0

У флагманських моделях нового покоління використовується чіп, вперше виготовлений за 3-нанометровим техпроцесом. Розглянемо, які переваги він має у порівнянні з попередником.
 

Щороку Apple анонсує моделі iPhone з покращеними характеристиками та розширеними можливостями. Оскільки серцем смартфона є його процесор, саме цьому компоненту зазвичай приділяється найбільше уваги. Тогорічний ажіотаж був пов’язаний із появою нового чипсета власного виробництва, який виявився на 40% потужнішим, як порівняти з конкурентами. У флагманських моделях нового покоління використовується чіп, вперше виготовлений за 3-нанометровим техпроцесом. Розглянемо, які переваги він має у порівнянні з попередником.

Основні характеристики чипа A17 Pro

Новий чіп має шестиядерний процесор, потужніший від A16 на 10%. Його нейронний двигун працює вдвічі швидше, а графічний, який також має 6 ядер, продемонстрував приріст продуктивності на рівні 20%, і такі особливості iPhone 15 роблять смартфон більш потужним, функціональним та ефективним. Але завдячуючи чому?

Перш за все — шляхом збільшення кількості ядер. Їх можна порівняти з робітниками, залученими на виробництві: чим їх більше, тим більший обсяг робіт вони зможуть виконувати за одиницю часу. Якщо говорити про смартфон, то мова йде про покращення продуктивності роботи в багатозадачному режимі, який із року в рік використовується набагато активніше.

Що стосується графічного акселератора, то і тут є чимало вдосконалень, які однозначно сподобаються геймерам: в улюблених сучасних іграх графіка буде чіткішою, з більшим рівнем деталізації та більш плавним показом динамічних сцен.

Користувачі, які активно працюють із графікою (наприклад, архітектори чи дизайнери), також матимуть змогу оцінити вигоди використання нового чипсета. 

Переваги iPhone 15 Pro з новим чипсетом над моделями попередніх поколінь

У самій Apple заявили, що не ставили перед собою задачі зробити максимально потужний чіп. Пріоритети були надані енергоефективності, і в цьому аспекті A17 дійсно неперевершений. Це означає, що навіть попри більшу продуктивність процесор буде споживати менше енергії, тобто за всіх інших однакових показниках iPhone 15 Pro буде працювати довше без необхідності підзарядки. 

Отже, використання в Айфоні 15 Про чипсета з поліпшеними можливостями гарантує такі переваги:

  • пришвидшений запуск і роботу додатків;
  • більш плавне зображення графіки без будь-яких затримок;
  • збільшення можливостей для розробників програмного забезпечення з активним використанням графіки та обчислень.

Таким чином, чипсет A17 Bionic є черговим важливим кроком уперед щодо збільшення продуктивності та енергоефективності. Експерти прогнозують, що в майбутньому добитись покращень швидкодії буде важче, адже мініатюризація виробництва чіпів уже практично досягла своєї фізичної межі. Тобто зусилля розробників будуть спрямовані на збільшення кількості ядер та оптимізацію їхньої сумісної роботи.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool