СБУ та Нацполіція викрили масштабну схему втечі ухилянтів за кордон

Серпень 01, 2023 | Новини регіонів | Переглядів: 1218 | Коментарі: 0

Головне управління внутрішньої безпеки СБУ спільно з Національною поліцією ліквідували масштабну схему нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку.

В результаті майже 100 обшуків по всій Україні було викрито посадовців, які пропонували потенційним призовникам виїхати за межі нашої держави на підставі підроблених документів про непридатність до військової служби за станом здоров’я.

До організації незаконної діяльності причетне керівництво Білгород-Дністровського військкомату та місцевої військово-лікарської комісії, які діяли у складі злочинної групи.

Вартість таких «послуг» становила від 7 до 10 тис. доларів США. Сума залежала від платіжної спроможності ухилянта, місця його проживання і терміновості виїзду.

Для пошуку клієнтів посадовці організували розгалужену мережу «посередників», які діяла на Київщині, а також в Одеській, Вінницькій, Дніпропетровській, Закарпатській, Івано-Франківській, Житомирській, Львівській та Полтавській областях.

Крім того, після оформлення фіктивних документів фігуранти надавали ухилянтам «маршрут» втечі за кордон, який пролягав через міжнародний пункт пропуску «Старокозаче» в Одеській області.

Під час комплексних заходів співробітники СБУ задокументували 14 осіб, які намагалися скористатися «послугою» – придбали повний пакет фальшивих «документів» і збиралися втекти за межі України.

Під час майже 100 обшуків за місцями роботи і проживання учасників «схеми» вилучено комп’ютерну техніку і документи з доказами злочинної діяльності.

Також виявлено великі суми готівки в різній валюті, яка була отримана злочинним шляхом.

Наразі тривають слідчі дії у межах кримінального провадження за декількома статями Кримінального кодексу України.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна. 

Джерело

СБУ та Нацполіція викрили масштабну схему втечі ухилянтів за кордон

СБУ та Нацполіція викрили масштабну схему втечі ухилянтів за кордон


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool