Пожежники Одеської магістралі провели практичні заняття по евакуації дітей у оздоровчому таборі

Серпень 06, 2018 | Новини регіонів | Переглядів: 1047 | Коментарі: 0

2 серпня 2018 року у дитячому оздоровчому таборі ім. Л.Шевцової (селище Затока, Білгород-Дністровський район) відбулися практичні навчання дітей на випадок пожежі.

Спочатку вихователі провели евакуацію 186 дітей залізничників віком від 7 до 14 років, які наразі відпочивають у двох нових корпусах табору. Час на евакуацію дітей з одного корпусу становив від 40 секунд до 1 хвилини.

Далі відомчі пожежники перейшли до наступної практичної частини заняття і дітлахи на власні очі побачили умовне гасіння пожежі: роботу пожежного автомобілю та команди пожежників. Під час роботи пожежного автомобіля з ємністю води на 2,3 м3, який при роботі насосу видає 40 літрів води на секунду. За словами заступника начальника Одеського загону відомчої воєнізованої охорони Віталія Кавті для гасіння масштабної пожежі такої кількості води обмаль і вистачає лише на 5 хв. активної роботи, тому важливо одразу підключити пожежний автомобіль до джерела води. Потужний струмінь води із пожежного гідранта був заввишки майже 20 метрів.

Далі Віталій Кавтя зібрав дітей на спортивному майданчику, щоб проаналізувати допущені у процесі евакуації помилки. Підбиваючи підсумки заходу він повідомив, що кожен поверх двох корпусів дитячого табору оснащено двома справними пожежними кранами. Довжина рукавів розрахована на те, щоб дістатися будь-якої точки на поверсі. Всього на кожен корпус по 6 пожежних кранів, які підключені до системи водопостачання, та по 4 вогнегасника. Всі аварійні виходи постійно відкриті.

Окрім того, щоб оперативно покинути будівлю, голосно інформуючи інших про загоряння, дітям дуже важливо зачинити вікна та двері, щоб зупинити доступ кисню до приміщення та перешкодити швидкому розповсюдженню вогню.

Старшим дітям перед тим, як покинути приміщення, обов’язково слід перевірити шафи та місця під ліжками, адже саме там полюбляють переховуватися маленькі діти, не усвідомлюючи наскільки це небезпечно.

Пожежники Одеської магістралі провели практичні заняття по евакуації дітей у оздоровчому таборі

Важливими правилами безпеки під час дій по евакуації на відпочинку є:

- вивчення будівлі, а саме її основних та пожежних виходів;

- можливості із легкістю орієнтуватися у будівлі навіть уночі;

- не користуватися в кімнатах відпочинку електроприладами, сірниками;

- не залишати мобільний пристрій, який знаходиться на підзарядці, без нагляду;

- у разі виявлення запаху диму в кімнаті слід лягти на підлогу – там завжди є прошарок повітря та зорієнтуватися;

- відчиняти двері під час пожежі слід дуже обережно, щоб не допустити подальшого розповсюдження вогню.

- під час евакуації з приміщень використовувати змочені платки, рушники для захисту органів дихання.

Директор дитячого оздоровчого табору ім. Л.Шевцової Наталія Олійник залишилася задоволена ходом заходу і вважає, що доносити такі прості, однак життєво важливі правила дітям потрібно регулярно: «Ми і у ході своїх інструктажів із персоналом постійно наголошуємо на важливості регулярного проведення навчальних тренувань по евакуації, доведення правил пожежної безпеки дітям. Адже за літній період тут оздоровлюється майже 8 сотень дітлахів залізничників – це почесна справа та висока відповідальність, яку ми разом із відомчими пожежниками усвідомлюємо і робимо все можливе, щоб дітлахи зрозуміли усю серйозність таких заходів».


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool