За несвоєчасну сплату військового збору - штраф та пеня

Травень 27, 2015 | Новини | Переглядів: 1241 | Коментарі: 0

Відповідальність за несвоєчасну сплату військового збору передбачена п.126.1 ст.126 Податкового кодексу України.

У разі якщо платник податків не сплачує узгоджену суму грошового зобов’язання протягом строків, визначених Податковим кодексом України, такий платник податків притягується до відповідальності у вигляді штрафу в таких розмірах:
- при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, — у розмірі 10% погашеної суми податкового боргу;
- при затримці більше 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов’язання, — у розмірі 20% погашеної суми податкового боргу.
Після закінчення строків погашення узгодженого грошового зобов’язання на суму податкового боргу нараховується пеня. Нарахування пені розпочинається від першого робочого дня, наступного за останнім днем граничного строку сплати грошового зобов’язання, визначеного у податковому повідомленні-рішенні. Пеня нараховується на суму податкового боргу (включаючи суму штрафних санкцій за їх наявності та без урахування суми пені) із розрахунку 120% річних облікової ставки НБУ, діючої на день виникнення такого податкового боргу або на день його (його частини) погашення, залежно від того, яка з величин таких ставок є більшою, за кожний календарний день прострочення у його сплаті.

Зверніть увагу на дату, коли ви отримали документ на переобладнання вантажного авто

Громадяни чи суб’єкти господарювання, які завозять на територію України вантажні транспортні засоби і переобладнують їх у пасажирське, легкове авто, є платниками акцизного податку. Податкові зобов’язання із цього податку виникають у момент отримання документу, що засвідчує відповідність переобладнаного автомобіля вимогам безпеки дорожнього руху. Отримавши цей документ, громадянину – суб’єкту господарювання, необхідно спалити акцизний податок. І тоді з квитанцією чи з платіжним дорученням про сплату податку платник подає ці документи до органу внутрішніх справ України для реєстрації або перереєстрації транспортного засобу.
Тобто заявник повинен надати для реєстрації або перереєстрації переобладнаного автомобіля документ про відповідність переобладнаного автомобіля вимогам безпеки дорожнього руху та квитанцію або платіжне доручення про сплату акцизного податку з відміткою банку про дату виконання платіжного доручення. Це стосується автомобілів, на які з 1 січня 2015 року видано документ про відповідність переобладнаного автомобіля вимогам безпеки дорожнього руху.
Розмір ставки акцизного податку диференціюється залежно від коду продукції згідно з УКТ ЗЕД, робочого об'єму циліндрів двигуна та терміну експлуатації (нові транспортні засоби або ті, що використовувались не більш як/понад п'ять років).
Якщо ставка акцизного податку встановлена у іноземній валюті, розрахунок суми податку здійснюється за офіційний курсом гривні до іноземної валюти, встановленим Національним банком України, що діє на перший день кварталу, в якому виникло податкове зобов'язання, і залишається незмінним протягом кварталу.
Суб’єкти господарювання подають декларації з акцизного податку щомісячно не пізніше 20 числа місяця, наступного за звітним контролюючому органу за місцем реєстрації, тобто для юридичних осіб – за місцезнаходженням, для фізичних осіб – за місцем проживання.
Додатково повідомляємо: якщо документ про відповідність переобладнаного автомобіля отримано до 1 січня 2015 року, то власники таких вантажних транспортних засобів, що переобладнані у легкові автомобілі, не повинні сплачувати акцизний податок.
 

З 1 липня запроваджуються нові акцизні марки

Кабінет Міністрів України постановою від 14.05.2015 № 296 затвердив нові зразки марок акцизного податку для алкогольних напоїв і тютюнових виробів вітчизняного та імпортного виробництва, які запроваджуватимуться з 01.07.2015 року.
Марки акцизного податку нового зразка для алкогольних напоїв і тютюнових виробів вітчизняного та імпортного виробництва будуть виготовлені Державною фіскальною службою України до 25 червня 2015 р. і продаватимуться в установленому порядку.

Прес-служба ГУ ДФС у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool