Як працюють класи безпеки на Кіровоградщині (ФОТО)

Березень 14, 2023 | Новини | Переглядів: 911 | Коментарі: 0

На сьогодні Класи безпеки стали невід’ємною складовою освітньої системи на усіх її етапах

Як працюють класи безпеки на Кіровоградщині (ФОТО)

Як працюють класи безпеки на Кіровоградщині (ФОТО)

Як працюють класи безпеки на Кіровоградщині (ФОТО)


Майже кожен навчальний заклад наразі працює над створенням власного кабінету безпеки, а також активно використовує інші можливості щодо підготовки учнів з основ безпеки поза межами освітніх установ.

Одним з кращих в області є Клас безпеки, створений у Головному управлінні ДСНС в області. Адже там створено універсальну модель інтерактивного безпекового простору, в якому кожна деталь призначена для реалізації ідеї навчання підростаючого покоління основам теоретичних знань з безпеки життєдіяльності, базовим вмінням самозахисту та навичкам поведінки в екстремальних умовах.

Щодня у Класі безпеки Головного управління проходить два-три заняття. Кожне з них відбувається з урахуванням вікових особливостей та пізнавальних інтересів аудиторії слухачів. Проте, обов’язковими для усіх відвідувачів є розгляд питань пожежної безпеки, навчання правилам поведінки з вибухонебезпечними предметами та засвоєння алгоритму дій за сигналом повітряної тривоги. Урок безпеки для учнів середніх та старших класів в обов’язковому порядку передбачає знайомство юних відвідувачів з діяльністю протипожежного руху. Інспекторський склад Головного управління активно долучається до проведення занять з цією категорією слухачів та розповідає про основні завдання команди Дружин юних рятувальників-пожежних, знайомить учасників з найважливішими напрямками діяльності юних рятувальників, їх повноваженнями, а також перспективами для особистого розвитку і подальшого професійного самовизначення. Тут усі бажаючі можуть отримати допомогу фахівця в поданні анкет, щоб стати частиною великої дружної сім’ї юних рятувальників Кіровоградщини.

Так, 13 березня наприкінці заняття команда Дружин юних рятувальників-пожежних поповнилася новими бійцями з числа учнів Муніципального колегіуму м. Кропивницького, які успішно подали анкети під час уроку в Класі безпеки.

ГУ ДСНС України у кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool