Виставка у Празі - привід для гордощів кропивницьких лялькарів

Червень 08, 2019 | Новини | Переглядів: 1600 | Коментарі: 0

Два дні тому у Празі, столиці Чехії, відкрилася “Празька квадрінале” (PQ 2019) – єдина у своєму роді міжнародна виставка сценографії і театральної архітектури. Цього року участь у фестивалі беруть 800 митців з 79 країн світу. Впродовж десяти днів на форумі діятимуть понад 600 різних акцій.

І вперше, в рамках форуму, починаючи з 1967 року, завдяки старанням нашого земляка і куратора експозиції Павла Босого, Україна матиме свій національний стенд.

Представлені фото і експонати познайомлять відвідувачів з діяльністю нещодавно відкритої у Львові Галереї сценографії і Кафедри архітектури, а також з творчим доробком п’яти провідних українських художниць ігрових ляльок. 

Серед цих експонатів є і роботи Оксани Шарій – головної художниці Кіровоградського академічного обласного театру ляльок (навесні її вироби з джута були відзначені Дипломом (за ІІ місце) міжнародного форуму «Арт-країна», що проходив у Києві).

Лялькарі дуже пишаються досягненнями своєї талановитої колеги і радіють, що можуть познайомити європейців з мистецьким надбанням і театральними традиціями Кіровоградщини.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool