Вдова відомого архітектора отримала за чоловіка найвищу відзнаку Кіровоградщини

Серпень 25, 2022 | Новини | Переглядів: 1707 | Коментарі: 0

Вдова відомого архітектора і геральдиста Віталія Кривенка – Людмила – отримала за чоловіка найвищу відзнаку області «Честь і слава Кіровоградщини»

 Нагороду вручив голова обласної ради Сергій Шульга під час урочистостей до Дня Незалежності України 24 серпня.

Як уже повідомлялося, Віталія Кривенка обласна рада удостоїла відзнаки посмертно.

Не стало його 24 травня 2020 року.

За життя Віталій Кривенко отримав звання Заслуженого архітектора України, був членом Національної спілки архітекторів України та ради Українського геральдичного товариства, очолював відділення Українського геральдичного товариства в регіоні, а також працював головним архітектором обласного центру у 1976-1987 роках.

Він був автором проєктів споруд музеїв Кропивницького, Осмьоркіна, пам'ятників Хмельницькому, Роберту і Томасу Ельворті, Ангелу-Хранителю на Соборній площі, меморіального комплексу на Фортечних валах, реконструкції головпоштамту у Кропивницькому та інших.

Нагадаємо, раніше голова обласної ради Сергій Шульга зазначав, що Віталій Кривенко гідний найвищої нагороди області.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool