Сергій Шульга ініціює удостоєння Віталія Кривенка найвищою відзнакою Кіровоградщини

Серпень 15, 2022 | Новини | Переглядів: 1750 | Коментарі: 0

Голова обласної ради Сергій Шульга ініціює удостоєння (посмертно) відомого архітектора та геральдиста Віталія Кривенка найвищою відзнакою – «Честь і слава Кіровоградщини». Про це він написав у Facebook.

удостоєння Віталія Кривенка найвищою відзнакою Кіровоградщини


Зокрема Сергій Шульга зазначив, що Віталій Кривенко був патріотом, який щиро любив рідний обласний центр і все своє життя в архітектурному сенсі прагнув зробити його кращим, комфортнішим і привабливішим.

Також голова обласної ради додав, що завдяки геральдисту Кіровоградщина у символіці зберегла і примножила свою унікальність.

«Переконаний, Віталій Кривенко гідний найвищої нагороди області. Тож ініціюю клопотання про удостоєння (посмертно) Віталія Єфремовича відзнакою «Честь і слава Кіровоградщини»», – додав Сергій Шульга.

Нагадаємо, 13 серпня Віталію Кривенку виповнилося б 85 років. Не стало його 24 травня 2020 року.

Як уже повідомлялося, Віталій Кривенко – Заслужений архітектор України, член Національної спілки архітекторів України та ради Українського геральдичного товариства, голова Кіровоградського обласного відділення Українського геральдичного товариства, головний архітектор обласного центру у 1976-1987 роках.

Він був автором проєктів споруд музеїв Кропивницького, Осмьоркіна, пам'ятників Хмельницькому, Роберту і Томасу Ельворті, Ангелу-Хранителю на Соборній площі, меморіального комплексу на Фортечних валах, реконструкції головпоштамту у Кропивницькому та інших.

Крім цього, Віталій Кривенко був співавтором створення символіки області та автором гербів і прапорів міст і районів Кіровоградщини.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool