В яких водоймах Кропивницького не рекомендують купатися

Червень 24, 2023 | Новини | Переглядів: 1458 | Коментарі: 0

Надія Оперчук про результати лабораторного дослідження води із водойм у Кропивницькому

Головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук надала інтерв’ю Суспільному ТБ та поінформувала про результати лабораторного дослідження води із водойм у Кропивницькому.

 Надія Оперчук розповіла, що згідно з планом моніторингу, 19.06.2023 фахівцями Кіровоградського обласного центру контролю та профілактики хвороб було проведено відбір води річкової з місць масового відпочинку у Кропивницькому, а саме:

 Інгул, Ковалівський пляж;
 Інгул, Новомиколаївський пляж;
 Сугоклея, Міський сад.

 «Станом на 22.06.2023 року проведення досліджень завершені.

За результатами санітарно-мікробіологічних досліджень, патогенні кишкові бактерії у річковій воді в усіх 3-х місцях купання не виявлено.

Зафіксовано невідповідність води річкової за індексом коліфагів: даний показник перевищує нормативні значення у 7-9 разів, що свідчить про вірусне забруднення води», - інформує Головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області.

Саме тому Надія Оперчук не рекомендує купатися у цих водоймах.

 «Також вода досліджувалась на наявність збудника холери, якого в річках Кропивницького не знайшли», - додала Головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області. 

джерело


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool