В СБУ звернулися до мешканців Кіровоградської області

Квітень 18, 2017 | Новини | Переглядів: 1835 | Коментарі: 0

В Управлінні Служби безпеки України в Кіровоградській області працює «гаряча» телефонна лінія для спільної із громадськістю боротьби зі злочинністю.

Цілодобово, за телефонним номером (522) 36-13-06, на засадах довіри, громадяни можуть повідомити в регіональне управління СБУ про будь-які факти прибуття та перебування в регіоні підозрілих осіб, наміри здійснення сепаратистської, терористичної, диверсійної чи розвідувально-підривної діяльності. Інформацію про терористичну загрозу можна повідомити також за телефонами гарячої лінії «102».

Як поводитись при виявленні підозрілого предмету, який може бути вибуховим пристроєм?

• Якщо Ви виявили підозрілий предмет, який, на Вашу думку, не повинен знаходитися у відповідному місці, не залишайте цей факт без уваги.
• Якщо Ви виявили у громадському транспорті річ, залишену без нагляду власника, опитайте людей, що перебувають поруч. Намагайтеся встановити, чия вона і хто її міг залишити. Якщо господар не встановлений – негайно повідомте про знахідку водієві.
• Якщо Ви виявили невідомий предмет у під’їзді свого будинку – опитайте сусідів, можливо, він належить їм. Якщо власник не встановлений – негайно повідомте про знахідку в найближче відділення поліції.
• Якщо Ви виявили невідомий предмет в установі, невідкладно повідомте про знахідку адміністрації або охороні. Слід звертати увагу на залишенні без нагляду власників у громадських місцях валізи, пакунки, коробки та інші предмети, поштові відправлення без адреси відправника, або з невідомим вмістом, предмети, поштові відправлення без адреси відправника, або з невідомим вмістом, предмети, схожі на бойові припаси, учбово-імітаційні, сигнальні, освітлювальні, піротехнічні вироби чи їх елементи, пакунки чи предмети, від яких чутно звуки годинникового механізму, запах бензину, газу, розчиннику, паливно-мастильних, хімічних матеріалів або виходить дим.
В усіх перерахованих випадках: не чіпайте, не пересувайте, не розкривайте виявлений предмет. Зафіксуйте час виявлення предмету. Намагайтеся зробити усе можливе, щоб люди відійшли якнайдалі від знахідки.


Пам’ятайте! Зовнішній вигляд предмету може приховувати його справжнє призначення. Для камуфляжу вибухових пристроїв використовуються звичайні побутові предмети: сумки, пакети, коробки, іграшки тощо.
Не робіть самостійно жодних дій зі знахідками або підозрілими предметами, які можуть виявитися вибуховими пристроями – це може призвести до вибуху, численних жертв і руйнувань.
Роз’ясніть дітям, що будь-який предмет, знайдений на вулиці або в під’їзді, може бути небезпечним.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool