В діяльності ДП Кіровоградський комбінат хлібопродуктів 2 виявлено порушення в сфері гарантованих державою прав і свобод громадян

Серпень 26, 2011 | Новини | Переглядів: 1909 | Коментарі: 0

Прокуратурою області проведено перевірку додержання законів про працю та реалізацію соціальної політики у сфері соціально-економічних і трудових відносин в діяльності Державного підприємства «Кіровоградський комбінат хлібопродуктів №2» Державного агентства резерву України. Про це інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у прес-службі прокуратури області.

Так, упродовж 2010-11 років працівники підприємства не забезпечені належними умовами праці. У визначені строки їм не виплачуються заробітна плата. Як наслідок, не в повному обсязі відраховуються до бюджету обов’язкові платежі, не сплачуються страхові внески на загальнообов’язкове державне страхування і т.д.
Оскільки порушення вимог законодавства про працю носили системний характер, у березні поточного року прокуратурою Кіровського району міста Кіровограда було порушено кримінальну справу відносно колишнього директора ДП «Кіровоградський КХП №2» за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.172 та ч.1 ст.175 Кримінального кодексу України. Дану справу з обвинувальним висновком уже скеровано до суду.
Попри зміну керівництва покращення в діяльності підприємства не відбулося. На липень 2011 року заборгованість із виплати заробітної плати складає понад пів мільйона гривень, борг зі сплати внесків до Пенсійного фонду України – майже чверть мільйона. Крім того, тут виявлено й інші порушення законодавства, що мають очевидний характер.
У зв’язку з цим, прокуратурою області на адресу голови Державного агентства резерву України скеровано подання. Ним пропонується вжити заходів до усунення виявлених порушень та притягти до дисциплінарної відповідальності керівництво підприємства.
Наразі подання знаходиться на розгляді.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool