У Вільшанці рятувальники провели акцію

Травень 13, 2016 | Новини | Переглядів: 969 | Коментарі: 0

12 травня рятувальники Вільшанського району провели акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти» для вихованців дитячої школи мистецтв.

Фахівці Служби порятунку навчали дітей правилам поведінки у різних надзвичайних ситуаціях, а також познайомили з роботою рятувальників, з оснащенням, яке використовується під час ліквідації надзвичайних подій та для порятунку людей, організували конкурси, змагання і вікторину .

Спочатку рятувальники розповіли про причини, з яких часто виникають надзвичайні події та наголосили, що з-поміж надзвичайних подій найчастіше виникають пожежі, через необережне поводження з вогнем, кинуті недопалки, непогашені сірники, дитячі пустощі. Далі юні митці мали змогу поспостерігати за роботою чергового караулу під час виїзду на пожежу, їм розповіли, як після надходження тривожного дзвінка команда пожежних прибуває до місця події, проводить розвідку, рятує постраждалого та надає йому першу допомогу, гасить пожежу. При цьому діти дізнались про безліч тонкощів рятувальної справи, починаючи від того, який автомобіль доставляє рятувальників на пожежу, ДТП, подію на водоймі чи знешкодження боєприпасу, чим приборкувати полум’я - водою чи піною, і закінчуючи тим, який захисний одяг обирають рятувальники для роботи з хімічними речовинами, вибухівкою або під час пожежі.

На акцію у школі мистецтв рятувальники прибули на автомобілі першої допомоги, тож саме з його оснащення змогли ознайомитись школярі. Дітям показали як працюють гідравлічні ножиці та пневмоподушка та розповіли, коли застосовуються мотопомпа, бензопила та бензоріз.
Але захід на цьому не завершився – для школярів влаштували конкурси, змагання та вікторину, і також з використанням пожежно-рятувального обладнання та одягу.

На завершення зустрічі рятувальники роздали дітям застерігаючі листівки й закликали їх неухильно дотримуватись правил безпеки.
Прес-служба У ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool