У Кропивницькому відкрили виставку ікон невідомих майстрів (ФОТО)

Грудень 18, 2020 | Новини | Переглядів: 842 | Коментарі: 0

В експозиції «Святий Миколай» до огляду відвідувачам Музею мистецтв представлені образи Святого Миколая Чудотворця, як представляють собою зразки іконопису центральної України. 

Педставлені образи святого різні за написанням. Це пов’язано з впливом різних шкіл іконопису.

В експозиції представлені ікони невідомих майстрів XVIII–XXстоліть.
Ікона «Миколай Чудотворець» поч. ХХ ст. - вражає своїм рідкісним розміром та формою - 133 х 67 см, верхня частина ікони заокругленої форми. Святий зображений на ній у повний зріст із піднятою вгору правою рукою та закритим Євангелієм у лівій руці.

Ікона «Святий Миколай Чудотворець» поч. ХХ ст. – традиційне за композицією поясне зображення Св. Миколая. Перед нами – духовний пастир, строгий, але доброзичливий, з розумними добрими очима, з трохи піднятою правою рукою, якою він іменословно благословляє, лівою –підтримує розкрите Євангеліє.
Ікона «Святий Миколай Чудотворець» ХІХ ст. – поясне зображення Миколая привертає увагу своїм досить незвичним для ікони колоритом.

Ікона «Микола Чудотворець» ХІХ ст. – невелика за розміром ікона, що зображує Святого у повний зріст із розгорнутими руками, у правій руці Миколай тримає меч, а в лівій – храм.
Ікона «Микола Чудотворець. Образ Господа Ісуса Христа» ХІХ ст. – цікавою особливістю цієї ікони є те, що вона має подвійне зображення: поясне зображення Святого Миколая з одного боку та образ Ісуса Хреста з янголами з іншого.
Ікона «Святий Микола Чудотворець» XVIII ст. – відображає поясне зображення Святого Миколая. Зазначені особливості ікони - поєднання двох яскравих кольорів. Відмінною рисою цього твору є оздоблення фактурною рамою.

Відвідати експозицію можна з 18-го грудня у Музеї мистецтв.        

У Кропивницькому відкрили виставку ікон невідомих майстрів       

У Кропивницькому відкрили виставку ікон невідомих майстрів

У Кропивницькому відкрили виставку ікон невідомих майстрів

Лінчевська Валерія  


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool