У Кропивницькому відкрилася виставка творчих робіт студентів ЦДУ (ФОТО)

Червень 27, 2023 | Новини | Переглядів: 1029 | Коментарі: 0

В кінці червня, вже 19 років поспіль, після захисту дипломних робіт, Музей мистецтв традиційно запрошує талановиту молодь – випускників кафедри мистецької освіти факультету педагогіки, психології та мистецтв Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка прозвітувати та показати нам свої вміння зображувати оточуючий світ, працювати в мистецькому середовищі.

У Кропивницькому відкрилася виставка студентів ЦДУ

У Кропивницькому відкрилася виставка студентів ЦДУ

У Кропивницькому відкрилася виставка студентів ЦДУ

У Кропивницькому відкрилася виставка студентів ЦДУ

У Кропивницькому відкрилася виставка студентів ЦДУ

У Кропивницькому відкрилася виставка студентів ЦДУ

У Кропивницькому відкрилася виставка студентів ЦДУ

У Кропивницькому відкрилася виставка студентів ЦДУ

У Кропивницькому відкрилася виставка студентів ЦДУ


Виставка «Творимо й перемагаємо!» реалізує багатогранні погляди студентства на сьогодення і є збіркою творчих моментів, закарбованих унікальністю кожного погляду, світогляду та думок, втілених за допомогою кольору, форми, простору, фактури, структур. Експозиція щедра на щирість, на потяг до краси, віру в незламність та перемогу України.

Студенти кафедри мистецької освіти завжди дивували своїми мистецькими вміннями, професіоналізмом та креативними поглядами. Тому ми вирішили зібрати твори і курсових, і семестрових, і кваліфікаційних робіт разом та показати глядачам на що здатна творча особистість в наш час, метаморфози, які відбуваються у їх душах. Всі роботи вирізняються за жанрами та стилем, але їх усіх об’єднує те, що кожна демонструє погляд автора на те, що є важливим саме для нього. Молоді художники представили свої твори у найрізноманітніших техніках та жанрах – живопис, графіка, малярство, витинання, кераміка, монотипія, мальопис. Серед них – пейзажі, портрети, сюжетні композиції, абстракції, орнаменти. Звісно, треба нагадати і про професійних викладачів кафедри мистецької освіти, які всіляко допомагали розкрити здібності художників – Тетяна Стрітьєвич, Лариса Гарбузенко, Юлія Малежик, Лариса Кулініч, Ольга Пунгіна, Роман Ткаченко, Любов Гусєва, Олександра Дереновська, Леонід Бабенко.

Джерелом натхнення для створення інтерактивної об’ємно-просторової декоративної композиції «Оаза» Тетяни Рибаченко стали образи ландшафтів пустель та їх флористичного розмаїття в сезони злив (керівник – Лариса Кулініч).

Любов до рідного міста, наповненого сонцем і людьми, виразно простежується в картинах Андрія Бондаря - Мій університет» та «Площа мого міста» (керівник – Роман Ткаченко). Привертає увагу триптих «Хранителі світла», в якому Ольга Савелюк показує за допомогою синьо-жовтих фарб добрі слов’янські міфологічні образи наших захисників і порадників – «Бог-опікун», «Бог-сонце» та «Богиня-блискавка» (керівник – Юлія Малежик). Творчий задум Дарини Бехало у створенні мальопису за мотивами відомої новели М.Коцюбинського «Intermezzo» за допомогою комп’ютерної графіки є доволі оригінальним. Літературний твір адаптований у графічну книгу в цифровому редакторі та інтерпретовано в авторському баченні наявні в ньому художні образи (керівник – Юлія Малежик). Серію з п’яти експресивних акрилових картин «Меланхолічний захід сонця», «Умиротворюючий день в долині вітрів», «Ранковий берег крижаного моря», «Туманний яскравий ранок», «Маяк посеред бурхливого та тривожного океану», створених у техниці монотипії, презентував Сергій Булюбаш, який розкрив своє внутрішнє переживання, тривоги, образи відображення дійсності (керівник – Тетяна Стрітьєвич).

Зображення птахів в образотворчому мистецтві має досить символічне значення: серія робіт з декоративного живопису Анастасії Балич під назвою «Птахи» містить три картини з екзотичними пташками «Колібрі», «Рожеві фламінго» та «Папуги» (керівник – Любов Гусєва). В техніці пастель представлена серія графічних портретів під назвою «Кольорові емоції» Анастасії Красненко (керівник – Любов Гусєва). Серія містить три роботи, в кожній з яких вирішується графічний портретний образ із відповідним станом і настроєм: «Радість», «Замріяність» та «Сум». Приваблюють своєю виразністю та пластичністю ліній кольорові ліногравюри «Зимовий пейзаж», «Основна частина» та «Весняний пейзаж» Анастасії Забілястої, яка втілила переживання головної героїні між надихаючим станом та протилежним йому відчуттям натхнення в серії «Симфонія переживань: відтінки натхнення». А Ольга Богмій в своїх трьох ліногравюрах «Останній жарт блазня» майстерно відтворила сюжет новели американського письменника Едгара По під назвою «Жабеня». Керівником цих проєктів є Ольга Пунгіна. Гармонія – це не лише плавні нюанси, переходи і навіть не завжди щось приємне – це може бути і різке, контрастне, емоційно вибухове, що зачіпає й яскраво підкреслює смисли. Саме це явище за допомогою колірних контрастів відтворено в серії шести олійних полотен «Енергія контрастів» Олександри Котляренко (керівник – Олександра Дереновська). Такий складний вид мистецтва як витинання презентований роботами «Охризування», «Братчини» та «Проводи» Ярослави Умріхіної , яка творчо інтерпретувала народні звичаї і обряди Кіровоградщини, що видаються суголосними сучасності, шукаючи відповіді у минулого. В роботі Ніки Сваткової «Моя Україна – вродлива дівчина» образ України закарбований в юній дівчині, яка нагадує давню українську народну іграшку з символічними ознаками жінки-берегині.

Звернулася до українського фольклору Вікторія Пухинда, яка в своїй «Зозулечці» , відобразила події сьогодення. Зачаровує казковими «Жар-птицями» і Діана Тосіч: символічно передала образ щасливої і мирної України у витинанках. «Воїни-захисники» Тетяни Бураги – це зображення мужності, сили, стійкості. Акрилові картин відображають суть воїнів, які об’єдналися для захисту своєї землі й родини. Писанкарство представлено 12-ма розписаними яйцями Дарини Бехало, які милують око і нікого не залишають байдужим. Керівником цих творчих проєктів є Лариса Гарбузенко. Серія робіт у техніці витинання під назвою «Незламність українського народу» Інни Дубосар нагадує нам про трагічні сторінки нашої історії (керівник – Леонід Бабенко).

Куратор виставки - Леся Нестройна , фото Ігоря Філіпенка.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool