У Кропивницькому відбудеться презентація книги спогадів Марії Плахотіної

Серпень 31, 2016 | Новини | Переглядів: 933 | Коментарі: 0

2 вересня о 13 годині в рамках засідання Музейного клубу галерея "Єлисаветград" запрошує на презентацію книги Марія Платохіна "Про людей, про час і про себе"(1910-1970)

До книги включені короткі спогади цікавої людини, лікаря за фахом і за покликанням, патріотки рідного міста Марії Сергіївни Плахотіної (1908-1998) про своє життя, яке майже збіглося з бурхливим і неоднозначним ХХ-м століттям.

Центральне місце в написаних на схилі років записках займає розповідь про життя в рідному Єлисаветграді-Зінов'євську-Кіровограді, про людей рідного міста, про побут городян невеликого провінційного міста. Автор яскраво згадує про своє становлення як фахівця (медика). Не можна без хвилювання читати сторінки про життя в окупованому німцями місті в 1941-1944 роках. Не могла автор не згадати і неймовірну тяжкість роботи по відновленню зруйнованого війною рідного краю.

У додатках до спогадів М.С. Плахотіної подано два документи мемуарного характеру, які також зацікавлять істориків і краєзнавців.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool