У Кропивницькому шукають претендентів на медичний «оскар»

Грудень 22, 2017 | Новини | Переглядів: 934 | Коментарі: 0

У четвер, 21 грудня 2017 року,у прес-клубі відбулася прес-конференція про оголошення відкритого конкурсу на присудження Відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона».

Спікер прес-конференції:
- Андрій Гардашніков – заступник голови Регіональної Ради Кіровоградської області з Відзнаки «Орден Святого Пантелеймона»; лікар-хіміотерапевт Кіровоградського онкологічного диспансеру, громадський діяч.

Що це за відзнака?
Відзнака за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» є громадською, має професійно-фахову спрямованість і присуджується за гуманістичну й благородну діяльність у галузі охорони здоров’я.
Відзнака має тривалу історію. У 2009 р. Міністерство охорони здоров’я запровадило в Україні заохочувальну відзнаку «Хрест Пантелеймона Цілителя». Вона вручалася тим, хто має видатні особисті заслуги та сприяє розвитку галузі охорони здоров’я та медичної науки, в благодійній, гуманістичній та громадській діяльності. Відзнака була погоджена та благословленна Предстоятелями трьох найбільших християнських Церков України.
З часу заснування Відзнаки було нагороджено більше 20 видатних вчених, лікарів, громадських та благодійних діячів, представників духовенства.
З метою відновлення в суспільстві засад милосердя, гуманізму, любові до ближнього та недужого, з цього року започатковується громадська Відзнака за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона».
Відзнака присуджуватиметься у таких 5 номінаціях:
- «Кращий лікар»;
- «Кращий медик»;
- «Новатор охорони здоров’я»;
- «Міжнародне співробітництво у галузі охорони здоров’я»;
- «Служіння суспільству».
Урочиста церемонія нагородження щорічно проходитиме 9 серпня у День Святого великомученика і цілителя Пантелеймона.
Відзнака включає нагрудний знак та грошову винагороду.

ЯКЕ ЗАВДАННЯ РЕГІОНАЛЬНИХ РАД?
Такі ради формуються у всіх регіонах України із представників сфери охорони здоров’я, медиків, громадських діячів, духовенства.
Регіональна рада здійснює відбір кандидатів, аналізує їхню діяльність, подає справи відібраних кандидатів на розгляд Національної експертної комісії.
Відтак, алгоритм наступний:
- Регіональна рада здійснює пошук та висунення кандидатів на отримання Відзнаки.
- Потім Національна експертна комісія оцінює діяльність кандидатів, запропонованих Регіональними радами на присудження Відзнаки, та рекомендує найкращих із них Поважній раді.
- Поважна рада присуджує Відзнаку.

Регіональні ради впродовж 30 листопада -28 лютого поширюють інформацію про відкритий конкурс, насамперед серед професійної медичної спільноти, громадських організацій, інституцій та установ, організацій-партнерів відповідного регіону, та приймають документи про кандидатів на присудження Відзнаки.

Потім не пізніше 1 квітня на підставі аналізу документів, поданих на кандидатів, проведених (за потреби) співбесід з кандидатами та з урахуванням публічного обговорення в соціальних мережах та на сайті Відзнаки, визначають кандидатури номінантів і подають матеріали про них до Національної експертної комісії.
Регіональну Раду Кіровоградської області очолив кандидат медичних наук, доцент кафедри онкології, онко-хірург вищої категорії, головний лікар Українського центра томотерапії Сергій Одарченко.
До складу Регіональної Ради Кіровоградської області увійшли також
-лікар-хіміотерапевт Кіровоградського онкологічного диспансеру, громадський діячАндрій Гардашніков
-кандидат медичних наук, торакальний хірург, генеральний директор Лікувально-діагностичного центру "Ацинус" Григорій Урсол
- голова постійної депутатської комісії з питань охорони здоров’я Кіровоградської облради Ірина Чемерис
- кандидат педагогічних наук, начальник відділу міжнародних зв’язків Донецького національного медичного Університету Ірина Торбенко
- голова Асоціації медичних сестер Кіровоградської області, заступник головлікаря обллікарні Алла Мельник
- заступник голови Кіровоградської обласної організації Профспілки працівників охорони здоров’я України Вікторія Однобочко
- член ГО «Українська ліга розвитку паліативної та хоспісної допомоги», позаштатний обласний провізор Євген Таскаєв
- представник студентства Донецького медичного університету Олександра Кухар
- представник Кіровоградської єпархії Української Православної Церкви отець ІоанШемедюк
- журналіст, головний редактор медіапорталуДОЗОР Олена Несен.

ПРО ПОДАННЯ КАНДИДАТУР
Право пропонувати кандидатури на присудження Відзнаки мають:
- громадські організації сфери охорони здоров’я
- об’єднання (організації) пацієнтів, заклади охорони здоров’я різних форм власності
- наукові установи
- навчальні заклади медичного спрямування.

Вимоги до кандидатів наступні:
Відзнака вручається патріотам України, яким притаманні високий професіоналізм, духовно-моральні якості, та які досягли значних особистих результатів у галузі охорони здоров’я, благодійній та громадській діяльності.
Відзнаку присуджують громадянам України, іноземним громадянам та особам без громадянства, незалежно від статі, раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, які систематично займаються діяльністю, що позитивно впливає на фізичний розвиток і здоров’я українського народу, суспільну свідомість і духовність, утверджує принципи толерантності для загального блага.

Претендентові на нагороду в кожній із номінацій мають бути притаманні такі якості:
Духовність та порядність: виявляє в житті найвищі людські якості, творить добро для людей; керується в повсякденному житті усталеними етичними нормами (чесність, моральні правила суспільства та професійної етики); дієво формує повагу та довіру до себе; виконує свої обіцянки й зобов’язання.

Гуманність і милосердя: вирізняється високим рівнем гуманізму й милосердя, що виявляється в готовності допомагати кожному, хто цього потребує, в розумінні почуттів і думок інших людей, наданні моральної та/ чи духовної підтримки їхніх прагнень.

Проактивність та ініціативність: позитивно мислить, розробляє та підтримує впровадження нових і вдосконалених методів, алгоритмів, технологій; розглядає будь-які процеси та робочі ситуації з позиції можливості їх удосконалення; знаходить нові способи вирішення професійних та суспільних завдань; робить неоціненний/ помітний особистий внесок у розвиток суспільства.

Професійний і особистий розвиток: відкритий до освоєння нових знань та запозичення передового досвіду, і цю діяльність уважає особливо важливою і цінною; правильно визначає свої сильні й слабкі риси; постійно розвиває свої професійні, ділові та особисті якості, бере участь у наукових і науковопрактичних конференціях, семінарах; постійно підтверджує отриману кваліфікаційну категорію/відповідність займаній посаді.

Відзнаку не присуджують за діяльність кандидата як державногослужбовця чи посадової особи в органах державної влади та місцевого самоврядування.

Відповідно до Положення про Відзнаку за професіоналізм та милосердя "Орден Св. Пантелеймона" подання на кандидатів на присудження

Відзнаки містить:
– опис професійних здобутків, благодійної та громадської діяльності із зазначенням відповідності критеріям, визначеним в описах номінацій;
– презентацію діяльності кандидата в форматі ppt відповідно до опису (обсягом до 7 слайдів);
– заяву кандидата про згоду брати участь у конкурсі на присудження Відзнаки в поточному році, на збір та обробку персональних даних;
– протокол зборів (конференції) трудового колективу установи, в якій працює кандидат, або профспілкової організації цього колективу, якого рекомендуютьдля нагородження;
– протокол зборів (конференції) громадської організації, зокрема, профільної асоціації медичних працівників або організації пацієнтів, які його рекомендують для нагородження.

У випадку подання щодо кандидата в номінації "Взірець служіння суспільству", який не є працівником закладу охорони здоров'я, надається не менше 2-х протоколів зборів (конференції) релігійної, громадської чи іншої організації, які можуть засвідчити відповідність кандидата опису номінації та рекомендують його для нагородження.

Вищезазначені документи та презентацію слід надсилати на електронну адресу: orden.krop.ua@gmail.com
Контактний номер телефону: 095 764 76 26
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool