У Кропивницькому презентували проект «Перший міський мурал» (ВІДЕО, ФОТО)

Червень 23, 2018 | Новини | Переглядів: 1738 | Коментарі: 0

Вчора, 22 червня, у прес-клубі CBN відбулася презентація проекту «Перший міський мурал», яке розробило Муніципальне бюро Артема Стрижакова спільно зі столичними фахівцями.

 Цей проект передбачає оздоблення муралом стіни Кіровоградського художнього музею.

«Наше Муніципальне бюро розробило проект по першому у обласному центрі муралу спільно зі спеціалістами, які сьогодні приїхали до нас із Києва. У розвинутих містах вже багато років розвивається вуличне мистецтво, створено сотні муралов, які стали не тільки прикрасою вулиць, но і справжніми витворами мистецтва. У нашому місті ще немає ні одного муралу», - повідомив Артем Стрижаков – громадський діяч, керівник Муніципального бюро, засновник культурно-мистецького фонду «Перспектива»

Журналістам презентували два варіанта ескізів. На першому зображена «Берегиня міста» - дівчина, яка символізує дух нашого міста, його історію та відродження. Це оберіг нашого міста, який оберігатиме від різного лиха.

На дpугому ескізі «Дитяча мpія» зображено дівчинку. Наш обласний художній музей - храм мистецтва, на цьому малюнку зображено процес створення живопису підростаючим поколінням, яке є майбутнім нашого міста.

Діти, як і всі ми дорослі хочемо жити у гарному місті, з гарною Набережною, де хочеться гуляти,- наголосив Артем Стрижаков.

Наш проект під назвою «Перший міський мурал» ми подали на конкурс «Громадський бюджет-2019» він відноситься до малих проектів. Його кошторис складає 150 тис.гривень у разі нашої перемоги на конкурсі та за необхідності проект спів фінансуватиметься «культурно-мистецьким фондом «Перспектива Артема Стрижакова». Ми протягом двох місяців співпрацювали з київськими художниками-муралістами, які сьогодні приїхали до нас. Вони допомогли розробити ескізи, - повідомив Антон Кравцов – координатор проектів Муніципального бюро Стрижакова.

Ми з радістю відгукнулися на пропозицію розробити ескізи для вашого міста, локалізація обрана дуже вдало. Створені малюнки, засновані на контексті місцевості, - повідомив Богдан Козаченко, український художник-мураліст, художній керівник студії «ОМІ»

Голосування за подані проекти буде проходити з 3 -14 вересня в міськраді та на сайті міськради.

Перший міський мурал

Перший міський мурал

Перший міський мурал

Перший міський мурал

Перший міський мурал


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool