У Кропивницькому почнуть відключати боржників за водопостачання

Січень 31, 2024 | Новини | Переглядів: 977 | Коментарі: 0

В обласному центрі ОКВП  «Дніпро-Кіровоград» зробив офіційне попередження

На підтриємстві повідомили , що 3 1 березня починають відключати боржників 

"Але можливо просто зараз звернутися до абонвідділу та врегулювати питання погашення боргу!

Нагадаємо, що Постановою №1405 від 29 грудня 2023 року уряд України зняв мораторій на відключення постачання житлово-комунальних послуг через несплату. Мова йде про дозвіл на відключення тих боржників, які проживають на територіях, де не ведуться бойові дії. Тобто, зокрема, і про мешканців Кіровоградщини. Причиною цього є те, що борг українців за комунальні послуги - вже навіть не один мільярд гривень.

Нині абоненти винні ОКВП «Дніпро-Кіровоград» 184 мільйони гривень за спожиту воду. Це величезна сума для підприємства. Цих грошей дуже не вистачає для функціонування великої і складної гідротехнічної системи, яка складається з майже двох тисяч кілометрів трубопроводів різних діаметрів та десятків насосних станцій.

Розуміючи, що чимало наших абонентів нині перебувають у скрутному фінансовому стані, ми застосовуватимем дозвіл на відключення виключно до злісних боржників, які мають суму боргу понад три тисячі гривень. Але і вони можуть прийти до підприємства і укласти угоду про реструктуризацію цього боргу. Реструктуризація можлива на рік, в окремих випадках, і більше. Це питання треба вирішувати індивідуально. Ми завжди йдемо назустріч абонентам і нікому не відмовляємо! Тим більше, якщо ви перебуваєте у складних життєвих обставинах, належите до вразливої категорії або до членів родини військового, зверніться до абонвідділу для вирішення цього питання.

Відключення плануємо почати з районів і будинків, де живуть найбільші боржники. В окремих випадках, сума боргу у яких сягає 300 000 гривень

. У багатоквартирних будинках застосовуватиметься система «кріт» - відключення відбуватиметься без доступу до житла. У приватному секторі - відключатимуть шляхом розриття та блокування вводу у будинок.

Також, боржникам варто знати, що після відключення водопостачання за борги, доведеться не лише погасити суму боргу, а й заплатити за підключення. Суми чималі: за підключення у багатоквартирному будинку доведеться заплатити 4992 гривні. У приватному - сума залежатиме від обсягу робіт, але не менше 2000 гривень.

Від 1 лютого ми інформуватимем про заборгованість та надсилатимем попередження про відключення усіма можливими способами: в особистому кабінеті, паперовим повідомленням, смс на телефон та у месенджери. Після отримання повідомлення, боржники матимуть ще місяць, аби владнати питання боргу. Тому радимо, не гаючи часу, вже зараз погасити існуючий борг або звернутися до підприємства щодо укладення угоди про реструктуризацію",- повідомиляє ОКВП  «Дніпро-Кіровоград» .
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool