У Кропивницькому говорили про організацію протипожежного захисту в області

Серпень 16, 2023 | Новини | Переглядів: 1307 | Коментарі: 0

Заступник начальника ГУ ДСНС в області із запобігання надзвичайним ситуаціям Василь Штогрін взяв участь у брифінгу, який відбувся у Прес-центрі обласної військової адміністрації.

Цього дня говорили про організацію протипожежного захисту в області під час зернозбиральної кампанії 2023 року. В ході розмови з журналістами Василь Штогрін розповів усе про стан роботи із запобіганням загоранням в екосистемах у пожежонебезпечний період. Станом на сьогодні на території області виникло 1208 пожеж, з них в екосистемах - 667 та пожнивних залишків на полях - 9 випадків.

«Така кількість пожеж свідчить про те, що громадяни нехтують вимогами безпеки та недооцінюють негативні фактори погодних умов, такі як спека та вітер, а відтак Державна служба України з надзвичайних ситуацій здійснює активні превентивні заходи, аби вберегти врожай від вогню під час зернозбиральної кампанії», - відмітив Василь Штогрін.

Головне управління ДСНС України у Кіровоградській області тісно співпрацює з місцевими органами влади та самоврядуванням у питаннях протипожежного захисту сільгоспугідь у весняно-літній період та підготовки до зернозбиральної кампанії 2023 року, використовуючи законодавчо обґрунто́вані методи врегулювання ситуації.

Поряд з тим, ведеться активна роз’яснювальна робота з керівництвом та працівниками сільгосппідприємств, а також з населенням щодо дотримання ними правил пожежної безпеки у період зернозбиральної кампанії. Завдяки проведеній спільній роботі з початку 2023 року пожеж хлібних масивів та у місцях збирання врожаю допущено не було.

Окрім того, у цей напружений період аграріям та усім громадянам необхідно об’єднати зусилля, аби не тільки зібрати врожай, а й зберегти його від пожеж та інших надзвичайних ситуацій, в тому числі, спричинених збройною агресією російської федерації проти України.

Одночасно посиленого контролю потребує питання щодо недопущення спалювання пожнивних залишків на полях і сухої рослинності, оскільки зазначене порушення вимог чинного законодавства, особливо у пожежонебезпечний період та у період проведення зернозбиральної кампанії, наражає на небезпеку сусідні поля, лісосмуги та створює загрозу виникнення надзвичайної ситуації.

Також Василь Штогрін розповів про проведені заходи у напрямку запобігання пожежам у природному середовищі, серед яких численні рейдові перевірки, потужна роз’яснювальна робота, в тому числі, через засоби масової інформації.

Насамкінець зустрічі рятувальник звернувся до громадян та працівників сільськогосподарського сектору, аби вкотре закликати їх до неухильного дотримання вимог правил пожежної безпеки та виконання протипожежних заходів на об’єктах зберігання та переробки зерна. А ще наголосив на адміністративній та кримінальній відповідальності за порушення правил пожежної безпеки, свідомий підпал сухої рослинності й пожнивних залишків на полях, що призводять до масштабних пожеж та спричиняють значні збитки державі. Василь Штогрін висловив надію на те, що згуртувавшись та доклавши спільних зусиль, ми разом зможемо зібрати та зберегти новий врожай.

ГУ ДСНС України у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool