У Кропивницькому до ліцеїстів завітали рятувальники (ФОТО)

Жовтень 17, 2023 | Новини | Переглядів: 648 | Коментарі: 0

На базі одного з двох найкращих класів безпеки Кропивницької громади, у ліцеї Лідер в обласному центрі, фахівці Служби порятунку спільно з педагогами Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності області провели заняття зі школярами.

У Кропивницькому до ліцеїстів завітали рятувальники

У Кропивницькому до ліцеїстів завітали рятувальники

У Кропивницькому до ліцеїстів завітали рятувальники


Цей навчальний простір дуже відрізняється від традиційного уявлення про звичайний шкільний клас. Відсутність у ньому парт з класичною розсадкою учнів по двоє говорить про те, що він більше схожий на студентську аудиторію. А оформлена у яскравих кольорах ігрова зона позбавляє зайвого напруження та налаштовує на сприйняття інформації в інтерактивній формі.

Методика викладу навчального матеріалу ґрунтується на його практичній спрямованості. Важливо навчити дітей навичкам дій у надзвичайних ситуаціях, а деякі уміння довести просто до автоматизму, щоб навіть в екстремальних умовах вони змогли захистити себе та тих, хто поруч.

Нестандартна форма проведення занять стимулює школярів до пошуку найоптимальніших шляхів вирішення проблемних ситуаційних завдань, а відтак, і сприяє кращому засвоєнню навчального матеріалу. Так, під час розв’язання ребусів та інших квестових вправ ліцеїсти демонстрували свої знання з основ пожежної безпеки. Ці загальновідомі правила стали ще ближчими та зрозумілішими, коли у необхідності дотримання цих норм переконували конкретні факти та цифри зі статистики ліквідованих загорань.

У супроводі досвідченого сапера учні опановували знання та навички у сфері вибухонебезпеки, вивчали зразки сучасних боєприпасів та запам’ятовували алгоритм дії у разі їх виявлення.

А головне, що кожного разу рятувальникам вдається донести найважливіше: ціна таким знанням — не відмітка у класному журналі, а власне життя і здоров’я.

ГУ ДСНС України у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool