У Кропивницькому чотирилапі рятувальники відпрацьовували пошукові навички (ФОТО)

Березень 06, 2024 | Новини | Переглядів: 698 | Коментарі: 0

Собаки вже давно і дуже ефективно допомагають людям завдяки своєму незвичайному інтелекту, прекрасному нюху, тонкому слуху, фізичній силі та витривалості.

Під час виникнення надзвичайних ситуацій вони рятують з-під завалів потерпілих, шукають у воді, лісах, горах – одним словом всюди, де наші інстинкти та органи чуття безсилі.

Завдяки спеціальному дресируванню молодих собак навчають вмінню точно позначати місце перебування людей, що постраждали в різноманітних надзвичайних ситуаціях.

У Кропивницькому чотирилапі рятувальники відпрацьовували пошукові навички

У Кропивницькому чотирилапі рятувальники відпрацьовували пошукові навички

Фахівці у будь-якій сфері потребують постійного вдосконалення, а отже, і собаки-рятувальники - не виключення. Постійні інтенсивні навчання допомагають їм не втрачати професійних навичок та бути у гарній формі.

Саме з цією метою в обласному центрі відбулися спільні тренування кінологічних служб ГУ ДСНС в області та Кропивницької виправної колонії №6. Під час практичного заняття кінологи разом зі своїми підопічними відпрацьовували пошук людини в умовах техногенного завалу та по запаховому сліду в умовах природного середовища.

Фахівці обох служб ділилися своїми професійними секретами у навчанні хвостатих. В ході теоретичної частини заняття обговорювалось запахове коригування та вплив погодних і техногенних факторів на збереження й поширення індивідуального запаху людини. А вже під час практичних відпрацювань чотирилапі рятувальники показали, на що здатні в умовах змодельованої надзвичайної ситуації, що максимально наближена до реальної. Кінологам з їхніми підопічними вдалося швидко впоратися із завданням та підтвердити свою кваліфікацію.

Так вкотре собаки-рятувальники довели, що є надійними помічниками надзвичайників та готові до завдань будь-якої складності.

ГУ ДСНС України у Кіровоградській області 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool