У Кіровограді відбувся черговий «круглий стіл» з платниками податків

Квітень 23, 2015 | Новини | Переглядів: 919 | Коментарі: 0

Нещодавно заступник начальника Кіровоградської ОДПІ Олена Чепур за “круглим столом” зустрілась із платниками податків – фізичними особами – підприємцями міста Кіровограда .

Зустріч була присвячена роз’ясненням внесених змін до ПКУ що стосуються погашення податкового боргу.
“У зв’язку з набранням чинності Закону № 71-VІІІ, з 1 січня 2015 року стартувала податкова реформа, що охопила, зокрема і відносини держави в особі стягувача та платника податків – боржника у питаннях погашення податкового боргу.
Пунктом 118 частини першої Закону № 71 підрозділ 10 «Інші перехідні положення» розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу доповнено п. 32, яким на півроку запроваджено тимчасове положення, дія якого завершується 01.07.2015 р., що передбачає стягнення коштів за рахунок готівки, яка належить платнику податків, та/або коштів з рахунків такого платника у банках, за рішенням керівника контролюючого органу без звернення до суду, якщо податковий борг виник у результаті несплати грошового зобов'язання, самостійно визначеного платником податків у податковій декларації або уточнюючому розрахунку, що подається контролюючому органу у встановлені Податковим кодексом строки.
При цьому обов'язковою умовою є те, що такий податковий борг виник у результаті несплати самостійно задекларованих платником податків грошових зобов'язань, а сума такого боргу має перевищувати 5 млн. грн.
Пунктом 7 частини першої Закону № 71 ст. 35 «Порядок сплати податків та зборів» розділу І «Загальні положення» Податкового кодексу доповнено п. 35.4, згідно з яким на центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику — Державну фіскальну службу України, покладено повноваження з оприлюднення інформації, зокрема, щодо суб'єктів господарювання, які мають податковий борг.”-повідомила присутніх заступник начальника.
На закінчення зустрічі Олена Чепур нагадала про необхідність рівномірно самостійно сплачувати податкові зобов'язання та дотримуватись строків сплати зобов'язань, про переваги подання звітності в електронному вигляді та надала відповіді на запитання, які цікавили присутніх.
Прес-служба Кіровоградської ОДПІ
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool