Тренінг з домедичної підготовки відбувся у Кропивницькому (ФОТО)

Січень 22, 2024 | Новини | Переглядів: 871 | Коментарі: 0

Завдяки Благодійному фонду «Разом для України» цього тижня для рятувальників Кіровоградщини було організовано дводенний тренінг з домедичної підготовки.

Мета його проведення полягає у підвищенні рівня знань та удосконалення практичних навичок з надання першої невідкладної допомоги постраждалим у надзвичайних ситуаціях.

Рятувальники першими прибувають до місця надзвичайної події, а відтак, перший контакт з постраждалими мають саме вони. Часто трапляється так, що допомога потрібна вже у перші хвилини, і надати її треба оперативно та кваліфіковано.

Так у супроводі досвідчених інструкторів рятувальники навчалися методів діагностування невідкладних станів та засвоювали порядок надання домедичної допомоги травмованим з ушкодженнями різного ступеня тяжкості.

 

Тренінг з домедичної підготовки відувся у Кропивницькому

Тренінг з домедичної підготовки відувся у Кропивницькому

Тренінг з домедичної підготовки відувся у Кропивницькому

У першу чергу, тренери зосередили увагу присутніх на техніках проведення серцево-легеневої реанімації у випадку, коли це здійснює одна людина та двоє, розподіливши функції непрямого масажу серця та штучного дихання. Практикувалися на спеціальному манекені-тренажері, що здатен фіксувати силу натиску на грудну клітину та подавати сигнали у разі помилкових дій.

За допомогою дефібрилятора практикувалися у наданні екстреної допомоги при раптовому важкому порушенні ритму серця та фібриляції шлуночків. У випадках, коли між життям і смертю всього лише п'ять хвилин, врятувати людину за допомогою цього апарату може будь-хто — не обов'язково лікар, необхідно пам'ятати лише про безпеку.

Значну частину навчального часу присвятили методам зупинки кровотечі. В залежності від виду кровотечі та інтенсивності крововиливу учасники тренінгу опановували навички накладання джгутів, тиснучих пов’язок та проводили тампонування ран. Також вчилися діагностувати перелами та накладати шини на ушкоджені кінцівки.

Рятувальникам довели покроковий алгоритм дій під час надання долікарської допомоги людям з травмами хребта та іншими ушкодженнями опорно-рухового апарату. Особливий акцент зробили на практиках порятунку постраждалих з травмами грудної клітини внаслідок її тривалого стиснення та порядку надання допомоги у випадку легеневої кровотечі та пневмотораксу.

Під час навчання особовий склад Головного управління ДСНС в області мав змогу не лише перейняти важливі знання та досвід практикуючих інструкторів-медиків, а й розібрати на конкретних прикладах найпоширеніші помилки, аби уникнути їх при наданні невідкладної допомоги травмованим.

Керуючись найпершим та найголовнішим принципом екстреної медицини — не завдати шкоди, учасники тренінгу підвищували кваліфікацію у справі надання долікарської допомоги постраждалим внаслідок негативного впливу зовнішніх чинників в умовах надзвичайних ситуацій природного, техногенного характеру та воєнних дій.

ГУ ДСНС України у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool