Сергій Ларін закликає жителів міста підтримати позов про скасування перейменування Кіровограда

Липень 25, 2016 | Новини | Переглядів: 930 | Коментарі: 0

Народний депутат, екс-очільник Кіровоградщини Сергій Ларін повідомив, що команда кращих юристів напрацювала два позови про визнання перейменування Кіровограда на Кропивницький нелегітимним.

Перший позов від нього як парламентарія, другий – від імені містян, написав Ларін у Facebook.

– Ми продовжуємо боротися проти незаконного перейменування Кіровограда, яким Верховна рада проігнорувала думку людей і порушила закони. Раніше я зазначав. Що зберу команду юристів, які зроблять усе можливе, щоб через українські, чи європейські суди повернути містянам можливість самостійно приймати рішення про перейменування. Команда вже сформувалася і активно працює. Буде два позови.

Перший від мене як народного депутата, другий – від імені громади. Переконаний, не лише політики і громадські діячі повинні брати участь у боротьбі з беззаконням цієї влади. До процесу мають долучитися і жителі міста. Це останній шанс довести, що у містян є власна думка і вона живе не на кухні і не в обговореннях у соцмережах! Це реальна позиція! – наголосив Ларін.

Він також уточнив, що водночас у Кіровограді стартує збір підписів під зверненням до Верховної ради з вимогою скасувати постанову і забезпечити повноцінну процедуру обговорення питання перейменування Кіровограда.
– Зараз я не відстоюю ту, чи іншу назву для міста. Головне нині, щоб людям повернули право впливати на життя міста, вирішувати, як воно має називатися, – зауважив парламентарій.

Водночас тим, хто надактивно приступив до заміни вивісок, Ларін радить не поспішати.
– Не поспішайте витрачати бюджетні кошти на заміну вивісок і написів на стелах, що на в’їзді до обласного центру. Згідно з законом, місто як і раніше називається Кіровоград. Перейменування набуде чинності разом зі змінами до бюджету, – звернув він увагу.

Нагадаємо, Верховна Рада перейменувала Кіровоград на Кропивницький на своєму засіданні 14 липня.

У квітні КМІС і Соціологічна група «Рейтинг» презентували результати соціологічного дослідження на тему перейменування Кіровограда. Згідно з даними соціологів, переважна більшість населення Кіровограда – 82% – проти перейменування міста на Кропивницький.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1785598308393915&set=a.1419306878356395.1073741829.100008312896771&type=3


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool