Рятувальники та лісівники провели спільні навчання в Олександрійському лісництві

Травень 11, 2017 | Новини | Переглядів: 1011 | Коментарі: 0

11 травня рятувальники 2-го Державного пожежно-рятувального загону м. Олександрії та лісівники Олександрійського лісництва ДП «Онуфріївський лісгосп» провели спільні пожежно-тактичні навчання щодо гасіння лісової пожежі.

За тактичним задумом в 75-му квадраті лісового масиву Звенигородського урочища виникла низова пожежа. На момент її виявлення лісником охоплена вогнем ділянка сягала 200 м2.

Звенигородське урочище обране місцем проведення навчань невипадково – воно розташоване вздовж східної сторони Звенигородського лісового масиву за межею залізничної колії. Через лісовий масив проходить шосе Олександрія – Петрове. Серед порід дерев переважають хвойні (70%). Всі ці фактори збільшують ризик виникнення пожежі, особливо в умовах літньої спеки.

Під час ліквідації лісової пожежі задіюються усі можливі сили та засоби пожежно-рятувальної служби та лісгоспу, зокрема особовий склад, пожежна техніка та техніка для створення загороджувальних мінералізованих слуг і канав, а також для підвозу води.
Метою навчань було вивчення особовим складом 2-го Державного пожежно-рятувального загону оперативно-тактичної характеристики

Звенигородського урочища, особливостей ведення оперативних дій, способів та методів гасіння лісової пожежі, проведення розрахунку сил та засобів, залучених до гасіння пожежі, відпрацювання плану-карти Звенигородського урочища. Крім того, обслуговуючий персонал лісгоспу відпрацював порядок організації гасіння пожежі, виклику та зустрічі пожежно-рятувальних підрозділів. На думку організаторів, мети навчань було досягнуто.

У ДСНС України у Кіровоградській області

11 травня рятувальники 2-го Державного пожежно-рятувального загону м. Олександрії та лісівники Олександрійського лісництва ДП «Онуфріївський лісгосп» провели спільні пожежно-тактичні навчання щодо гасіння лісової пожежі.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool