Підписані Президентом зміни до Закону «Про політичні партії» гарантують реалізацію конституційних прав громадян - Марина Ставнійчук

Квітень 13, 2012 | Новини | Переглядів: 1131 | Коментарі: 0

Підписаний Президентом України Віктором Януковичем Закон «Про внесення змін до статті 6 Закону України про політичні партії в Україні» гарантує реалізацію громадянами їх конституційного права на свободу об'єднання в політичні партії, зокрема через право вільного виходу з політичної партії чи призупинення членства у ній. Про це Інтернет-виданню  «FOTOINFORM» повідомили у прес-службі Президента України Віктора Януковича

Про це на брифінгу повідомила Радник Президента України - Керівник Головного управління з питань конституційно-правової модернізації АПУ Марина Ставнійчук. «Цим законом пропонується передбачити повідомлювальний характер зупинення чи припинення членства в політичних партіях», - зазначила вона.

М.Ставнійчук нагадала, що практика діяльності політичних партій складалась таким чином, що питання виходу із партії, припинення чи призупинення членства вирішувалось власне не лише самим громадянином, а тим чи іншим керівним, статутним органом партії. «На сьогодні це питання вирішено демократично, таким чином власне особі надається право особисто вирішувати питання про перебування у складі тієї чи іншої політичної сили», - зазначила Радник Президента.

За словами М.Ставнійчук, в цьому законі передбачається, що членство в політичній партії зупиняється чи припиняється з дня подання громадянином заяви до відповідних керівних органів тієї чи іншої політичної партії і не потребує будь-яких додаткових рішень. «Це важлива, серйозна гарантія забезпечення права на свободу об’єднання в політичні партії громадян України, яка передбачена статтею 36 Конституції України», - наголосила Керівник Головного управління з питань конституційно-правової модернізації АПУ.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool