Персональні дані можна захистити змінивши виборче законодавство

Липень 04, 2014 | Новини | Переглядів: 838 | Коментарі: 0

1 липня у Києві відбувся круглий стіл «Захист персональних даних у виборчому процесі», ініційований Кіровоградською громадською організацією «Територія Успіху».

До обговорення проблемних питань у складанні списків виборців та роботі з персональними даними долучились понад 40 громадських активістів з усієї України.
Швидше за все, найближчим часом на Україну чекають позачергові вибори до Верховної ради та місцевих рад. Тому громадськість заздалегідь почала обговорення, з метою покращити захисту персональних даних громадян. У березні 2014 року були внесені останні зміни в ЗУ «Про вибори Президента України». Але, вони жодним чином не торкнулись приведення у відповідність норм закону до вимог Конвенції про захист осіб у зв’язку з автоматизованою обробкою персональних даних» та ЗУ «Про захист персональних даних» .
«Наша громадська організація почала займатись цим питанням майже від того часу, як цей закон був прийнятий і стали вивчати як держслужбовці ставляться до цього питання. Цього разу ми обговорили більш конкретні питання, що стосуються саме виборчого процесу» - пояснює мету заходу Інга Дуднік, керівник ГО «Територія Успіху».
У рамках заходу обговорили питання захисту персональних даних у виборчому процесі: теоретичний і практичний аспект, міжнародних досвід у цій сфері, проблемні аспекти виборчого законодавства щодо захисту персональних даних, представили звіт за результатами дослідження проблеми захисту персональних даних у виборчому процесі.
Загалом громадські активісти наголошували на тому, що аби убезпечити персональні данні необхідно якісно упорядкувати списки виборців у електронному вигляді, а можливо і уніфікувати списки, аби зробити універсальну базу даних, яку б використовували різноманітні державні установи. Можливо, кроком до особистої безпеки даних стало б введення біометричних паспортів, або введення додатково можливості електронного голосування, використовуючи досвід інших країн. Вагомим на даному етапі є і підготовка працівників ДВК, які часом допускають порушення, через саме незнання закону.
Активісти відзначать низку змін, які доцільно було б ввести у виборче законодавство, зокрема ключові з них представили у інфографіці (У ДОДАНОМУ ФАЙЛІ), решта ж будуть опрацьовані додатково. Основне ж, вважають представники громадськості, не зупинятись лише на обговорення, а активно вносити пропозиції на опрацювання законотворців і правозахисників.

За коментарями, детальною інформацією та текстом звіту звертатись до Інги Дуднік 0509756917 (ГО «Територія успіху», http://watchdog-kr.com.ua/ )


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool