Перший клас безпеки у новому році відкрили у Кропивницькому (ФОТО)

Лютий 01, 2024 | Новини | Переглядів: 1040 | Коментарі: 0

Рятувальники разом з правоохоронцями завітали на відкриття класу безпеки у Кропивницькому коледжі харчування та торгівлі.

Новостворений кабінет оснащено наочністю, зокрема стендами та плакатами, забезпечено тематичне наповнення кожної локації кабінету навчально-методичними матеріалами та обладнанням.

Перше заняття у новому навчальному просторі було насиченим. Серед навчальних питань розглянули правила пожежної безпеки, заходи протипожежного захисту, звернули увагу на первинні засоби пожежогасіння, зокрема вогнегасники.

Перший клас безпеки у новому році відкрили у Кропивницькому

Перший клас безпеки у новому році відкрили у Кропивницькому

Перший клас безпеки у новому році відкрили у Кропивницькому

Під час розв’язування ребусів та квестових завдань учні поділилися на команди. Кожна з них мала вирішити ситуаційне завдання, віднайти правильне рішення та подолати проблему спільними зусиллями. Тут учасникам заходу знадобилися усі отримані раніше знання безпекового спектра.

Сама побудова заняття спонукала учнів до того, аби акумулювати усі наявні відомості та якомога швидше опанувати нові навички для вирішення задачі.

За допомогою макетів-стендів зі зразками сучасних боєприпасів фахівцям Служби порятунку вдалося розкрити тему вибухонебезпеки та застерегти підлітків від необдуманих дій, які у поводженні з підозрілими знахідками можуть мати фатальні наслідки.

Зацікавлено підлітки знайомилися з приладами хімічної розвідки та дозиметричного контролю, які використовують хіміки ДСНС у своїй роботі. А ще - із задоволенням приміряли спеціальний бойовий одяг пожежних, саперів та захисні хімічні костюми.

Психологи Служби порятунку навчали дітей нескладних та дієвих технік самодопомоги в екстремальних ситуаціях, відновлення психологічної рівноваги та переконували у тому, що дбати про своє ментальне здоров’я необхідно щодня.

Долучилися до заходу й спеціалісті ювенальної превенції ГУ НП в області. Від них підлітки дізналися про запобігання проявам домашнього насильства, булінгу та про адміністративну й кримінальну відповідальність за вчинення протиправних дій.

Насамкінець учасників заходу закликали не ігнорувати сповіщень про повітряну тривогу та щоразу прямувати до укриттів. За відсутності такої можливості порадили скористатися незмінним правилом двох стін у приміщенні. А ще попередили про потенційні небезпеки зимового періоду.

ГУ ДСНС України у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool