Паспорт громадянина України без своєчасно вклеєного фото вважається недійсним

Листопад 27, 2014 | Новини | Переглядів: 2978 | Коментарі: 0

Відповідно до Положення про паспорт громадянина України (Постанова ВРУ від 26.06.1992 № 2503-XII) фотографію у паспорт громадянина України необхідно вклеїти при досягненні 25-ти і 45-ти річного віку. Паспорт, в якому не вклеєні такі фотографії при досягненні його власником зазначеного віку, вважається недійсним.

Відповідно, з недійсним документом його власник не може здійснювати юридичних дій, як укладання цивільно-правових угод, оформлення доручень, здійснення банківських операцій тощо.
Аби уникнути таких труднощів, потрібно після виповнення 25- та 45-ти річного віку протягом місяця звернутись до територіальних підрозділів Управління Державної міграційної служби в Кіровоградській області за місцем проживання. Для отримання відповідної послуги подається два фото розміром 3,5х4,5 із зображенням, яке відповідає досягнутому віку. Послуга надається протягом 5 днів.
Затягувати із вклейкою фото у паспорт не варто. За несвоєчасну заміну фото передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу в розмірі від 17 до 51 грн. (ст. 197 Кодексу про адміністративні правопорушення).


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool