Новорічні дива не закінчуються!

Січень 25, 2012 | Новини | Переглядів: 1561 | Коментарі: 0

Січень щедрий на свята. Це Новий рік, Різдво, «Старий Новий рік». Ось і в бібліотеці від Василя до Водохреща відбувалися всілякі новорічні дива в рамках акції «Святкуймо разом з бібліотекою».

Розпочалась акція виставкою «Атрибути свята власноруч». Виставка була присвячена мистецтву «hand-maid», тобто мистецтву створення речей власноруч. Працівники відділу сприяння технічній творчості молоді намагалися показати кіровоградській молоді, що «дива» можна створити власними руками, якщо є натхнення та відповідний настрій. Це можуть бути не лише творчі поробки або прикраси, але й смачні, казково прикрашені страви. Відвідувачі мали змогу переглянути літературу з різних видів декоративно-ужиткового мистецтва та кулінарії. Також на виставці були представлені творчі роботи і самих працівників відділу – вітальні листівки, ляльки-мотанки, прикраси-сніжинки та навіть казковий сніговик.

Другий день акції проходив під девізом «Від зірниці до зірниці хай лунають вечорниці». Цього дня в стінах бібліотеки відбувалися українські вечорниці. Учасники заходу мали нагоду познайомитися з традиціями та звичаями проведення старовинних українських вечорниць. Молоді хлопці мірялися силою та пробували себе в хатній роботі. Дівчата не лише дізнавалися про те, як в старовину ворожили, але й мали нагоду спробувати передбачити власну долю. Для того, щоб зазирнути в майбутнє вони були здатні на все – і чобітки кидали, і імена на аркушах паперу писали, і воском на воду виливали. Та найцікавішим дійством був старовинний обряд «кусання Калити», що відбувався за усіма правилами. Серед присутніх були обрані пан Калитинський, пан Коцюбинський та писар. Пан Коцюбинський на коцюбі їде Калиту кусати, а пан Калитинський має Калиту тримати, але так, щоб її незручно було вкусити. Пану Коцюбинському не можна було сміятись, адже спостережливий писар одразу сажею обмаже. За старовинною традицією після кусання Калита та стрічка, за яку вона була прив’язана, ділилася між усіма учасниками вечорниць.

Захід настільки сподобався молоді, що вечорниці «лунали» в нашій бібліотеці протягом святкового тижня майже кожного дня.
«Наближається Водохресний Святвечір» попереджали ми користувачів бібліотеки у середу. Для того, щоб ближче познайомити молодь зі святом Водохреща, у фойє бібліотеки була оформлена інформаційна дошка «Хрещенський Святвечір та Водохреща». Вона знайомила усіх з історією, традиціями, звичаями та прикметами цього свята.
Яскравою подією цього дня була презентація літератури, зібраної швейцарськими волонтерами від місії «Світло на Сході», що стала своєрідним подарунком для усіх, хто вивчає іноземні мови. (Дивись інформацію про презентацію).

Завершилась акція справжнім днем подарунків «На Водохреще до нас завітай – подарунки тримай!». Цього дня ми дарували подарунки усім, хто записався до бібліотеки протягом флеш-години «Час для Вас». Усі нові читачі бібліотеки гарантовано отримували запрошення на відвідування Кіровоградського обласного художнього музею або ковзанки «Слайз».

А вже найближчим часом чекайте нових сюрпризів від колективу бібліотеки – адже разом з нами свята не закінчуються!!!

Інформаційний партнер інтернет – видання «Fotoinform»
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool