Незабаром Мандрівний фестиваль завітає на Кіровоградщину

Листопад 04, 2014 | Новини | Переглядів: 1130 | Коментарі: 0

Документальне кіно. Чомусь кожен, хто не знає про особливості таких фільмів, вважатиме, що це нудне, похмуре відео, а перегляд його це марна та безнадійна справа. Звичайно, всі звикли до фільмів «екшенів», тих популярних стрічок, які точно «піпл хаває»

Такі фільми приносять більші гроші, та й бюджет який в них вклали окуповується за перші тижні перегляду. Інша справа серйозні фільми, що мають в собі сенс, несуть певні соціальні, політичні, емоційні проблеми в суспільстві, державі, окремо в кожної людини. На те вона і документалістика, що з картинкою передає такий потік інформації від котрої зупиняєш себе і розумієш: — Так, це ж треба! Чому досі нічого не зробили! Як так можна ставитись до життя людини!

Ще на мою думку, документальне кіно – це можливість для багатьох свідомих режисерів донести проблеми, особливо ті, які стосуються прав людини. Саме на цю тему найбільше фільмів збирається, коли вони беруть участь у фестивалях кіно. Таким є: Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA. Так, з 21 по 28 березня 2014 року в Києві відбувся 11-й Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA. За ці дні глядачам було продемонстровано найкращі документальні фільми із Канади, Польши, США, Німеччини, Сербії, Франції, Чілі, Великої Британії та інших країн. А також було організовано фото-проекти та проведено міжнародну конференцію на тему: «Документальне фільми як інструмент медіа-просвіти з прав людини». Але це не все, на то він і мандрівний фестиваль, що мандрує, а тому чекайте і в нашому місті оголошення про Мандрівний фестиваль кіно Docudays UA.

Координатори фестивалю в місті: ГО «Територія успіху» та ГО «Флора» тел. 32-26-59 Марина Кісільова
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool