«Нас вчать завжди допомагати іншим, адже добро має властивість повертатися» (ФОТО)

Березень 22, 2012 | Новини | Переглядів: 1614 | Коментарі: 1

Денис Коручек, Оля Несенко та Влад Москальов (на фото зліва направо) навчаються у кіровоградській школі №2. У п’ятницю, повертаючись з уроків, вони зробили те, на що наважиться не кожен дорослий – врятували на пожежі людину.

Раніше повідомлялося, що 16 березня вдень до служби порятунку надійшло повідомлення про те, що в Кіровограді по вулиці Воронцовській горить приватний житловий будинок. На момент виникнення займання в будинку знаходилося троє людей. Загоряння виникло в коридорі, внаслідок чого 86-річна господарка, її зять та донька не могли самостійно залишити приміщення.
Про подію пожежно-рятувальну службу та медиків сповістила 16-річна Ольга Несенко, яка живе у сусідньому будинку. Разом з дівчиною свідками пожежі стали її одноліток Владислав Москальов та 15-річний Денис Коручек. Ще до приїзду рятувальників хлопці допомогли вибратися з будинку 61-річній доньці господарки.
Жінка кликала на допомогу та стукала у вікно. Підлітки розламали дерев’яний паркан та, наказавши відійти від вікна, вибили скло дошкою. Влад Москальов сказав постраждалій, щоб вибиралася з будинку. Через запаморочення жінка вже не реагувала на слова підлітка. Проте, вдихнувши свіжого повітря, відкрила очі. Тоді хлопець став на виступ перед будинком, перегнувся через віконну раму і намагався за руки витягнути її. Це вдалося лише з другої спроби, коли Владислав і Денис почали разом витягувати постраждалу з будинку. Опинившись на вулиці у шоковому стані, врятована благала про допомогу хворій матері та своєму чоловіку.
У цей момент на місце події прибули два відділення самостійної державної пожежної частини № 1 та підпорядкованої державної пожежної частини №5 та автобус газодимозахисної служби. Рятувальникам діти сказали про те, що в будинку залишаються двоє людей. В апаратах на стиснутому повітрі троє рятувальників СДПЧ-1 пройшли в задимлене приміщення та винесли господарку та її родича на подвір’я. Після цього приступили до гасіння пожежі та оперативно ліквідували її. Тим часом, медики надали першу медичну допомогу та з отруєнням чадним газом госпіталізували до реанімації третьої міської лікарні 86-річну господарку та її 61-річного зятя.
19 березня вранці власниця будинку померла у лікарні від отриманих ушкоджень. Причину пожежі наразі встановлюють фахівці.
А про вчинок своїх товаришів тепер знають усі учні ЗОШ №2. Владислав Москальов та Ольга Несенко розповідають, що вчителі та директор часто інструктують про дії у випадку пожежі та розповідають про хоробрих дітей, які врятували з вогню своїх батьків або молодших братиків та сестричок. Троє рятівників додають, що потрібно завжди допомагати іншим, адже добро має властивість повертатися.

«Нас вчать завжди допомагати іншим, адже добро має властивість повертатися»
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool