На Кіровоградщині за фінансування війни проти України судитимуть бізнесмена

Липень 25, 2023 | Новини | Переглядів: 1086 | Коментарі: 0

Прокурори Кіровоградської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно підприємця рф за фактом фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України (ч. 4 ст. 110-2 КК України).

У провадженні було проведено спеціальне досудове розслідування та встановлено, що обвинувачений є бенефіціарним власником одного з місцевих підприємств, яке спеціалізувалося на видобутку та переробці каоліну, й мало сталі зв’язки з підприємствами ворога.

Підприємець входить до складу акціонерів найпотужніших підприємств росії, що виконують замовлення військово-промислового комплексу ворога та сплачують мільярдні суми податків та платежів до бюджету країни-агресора. Кошти у подальшому спрямовуються на потреби збройних сил рф, а також фінансування незаконних збройних формувань, що задіяні у війні проти України.

За цей злочин передбачено покарання до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Досудове розслідування – Управління СБУ в Кіровоградській області.

Нагадаємо, що ще раніше, за клопотанням прокурорів усі активи кропивницького підприємства були арештовані та передані Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами. 

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool