На Кіровоградщині вже вісім освітніх закладів найкраще втілюють зміну системи шкільного харчування

Березень 25, 2021 | Новини | Переглядів: 587 | Коментарі: 0

Про це повідомила директорка департаменту освіти і науки ОДА Ельза Лещенко.

«Торік ми розпочали реформувати систему харчування в школах регіону. У їдальнях зробили ремонт, придбали та встановили нове технологічне обладнання. Задля покращення якості харчування учнів, переморматували меню, орієнтуючись на рецепти Євгена Клопотенка. На сьогодні вісім шкіл Кіровоградщини є лідерами змін», – зазначила Ельза Лещенко.

Директорка департаменту пояснила, вісім навчальних закладів змогли об’єднати всі три складові змін: ремонт харчоблоку, сучасне обладнання та оновлене меню.

«Як результат, у цих школах зросла кількість учнів, які харчуються в їдальні. У їдальнях інших шкіл області наразі тривають ремонтні роботи, закуповується обладнання», – повідомила Ельза Лещенко.

Посадовиця додала, прикладом кращих практик організації харчування стали наступні школи:

1. Петрівське навчально-виховне об’єднання «зЗагальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – гімназія».
2. Комунальний заклад «Навчально-виховне об’єднання І-ІІІ ступенів «Мрія» в Кропивницькому;
3. Благовіщенський навчально-виховний комплекс №2 «Заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів – заклад дошкільної освіти «Дивоцвіт»;
4. Комунальний заклад «Долинський опорний заклад загальної середньої освіти – гімназія І-ІІІ ступенів №3»;
5. Загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів № 10 Олександрійської міської ради;
6. Червонокам’янський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів – позашкільний центр Попельнастівської сільської ради Олександрійського району;
7. Комунальний заклад «Олександрівське навчально-виховне об’єднання №2 Олександрівської селищної ради;
8. Смолінське навчально-виховне об’єднання «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів-гімназія-позашкільний навчальний заклад».

Як зазначалося раніше, батьки учнів Кіровоградщини отримають доступ до порталу який міститиме основну інформацію, навчальні матеріали та підказки про реформу системи шкільного харчування. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool