На Кіровоградщині судять водія: збив велосипедиста та залишив помирати на дорозі

Червень 14, 2023 | Новини | Переглядів: 1098 | Коментарі: 0

Прокурори Кіровоградської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно жителя Голованівського району, обвинуваченого у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило загибель людини та залишення в небезпеці потерпілої (ч.3 ст. 286-1, ч.1 ст.135 КК України).

Розслідуванням встановлено, що увечері 17 квітня 2023 року нетверезий водій, керуючи технічно справним автомобілем «ВАЗ», рухаючись селом, знехтував елементарними вимогами безпеки дорожнього руху, перевищив допустиму швидкість та збив пішохода, яка котила велосипед через дорогу.

У результаті наїзду жінка отримала численні травми, внаслідок яких померла.

За словами процесуального прокурора по справі Ігоря Васильківа, водій після скоєння ДТП, розуміючи, що здійснив наїзд на пішохода, допомогу потерпілій не надав, а зник з місця пригоди. Згодом горе-водій був встановлений та розшуканий правоохоронними органами. Наразі за скоєне йому загрожує до 10 років позбавлення волі з обов’язковим позбавленням права керувати транспортними засобами.

Сьогодні, 14 червня, у Голованівському районному суді відбудеться підготовче судове засідання у справі. 

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool