На Кіровоградщині школярів навчали основам протимінної безпеки

Квітень 28, 2022 | Новини | Переглядів: 1319 | Коментарі: 0

Розуміючи нагальну потребу в масовому навчанні дітей правил безпеки життєдіяльності в умовах війни, рятувальники та освітяни об’єднали зусилля.

Особливо нагальною є проблема безпечного поводження з вибухонебезпечними предметами. Вчителі й викладачі навчальних закладів різного освітнього рівня подбали, щоб у навчальний процес були включені працівники Служби порятунку з відповідними просвітницькими заходами.

Завдяки можливостям освітніх інтернет-платформ, важливі знання можна передавати широкій аудиторії одночасно.

Сьогодні фахівці пресслужби, групи піротехнічних робіт та психолог ГУ ДСНС в області провели урок безпеки для учнів Назарівського НВО Кропивницької громади. Мова йшла про алгоритм дій під час повітряної тривоги, бомбардувань, пожежі, хімічної атаки. Крім того, надважливим питанням зараз є величезне накопичення на нашій землі вибухонебезпечних предметів. Сапери ще досі займаються знищенням застарілих ВНП часів Другої світової, а зараз звільнені від території очищують від сучасних нерозірваних снарядів, розтяжок тощо. Діти вивчили види ВНП, у тому числі – замасковану під побутові речі вибухівку – та засвоїли, що чіпати це не можна у жодному разі.

Також важливо дітям уміти надавати собі чи іншій людині психологічну допомогу, адже страшні речі, які нас зараз оточують, дуже травмують психіку. Методикам подолання наслідків травмуючих ситуацій вчили дітей долати психологи ДСНС.

ГУ ДСНС України у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool