Міліція Кіровоградщини розглянула результати роботи

Лютий 15, 2013 | Новини | Переглядів: 992 | Коментарі: 0

В Управлінні МВС України в області відбулося засідання колегії за участю керівників галузевих служб та начальників міськрайвідділів. Правоохоронці підбили підсумки роботи з початку нового року.

Особливу увагу присутні приділили розгляду результатів діяльності у напрямках обліково-реєстраційної дисципліни, протидії корупції, незаконному обігу наркотиків, кіберзлочинності, профілактики та протидії дитячій злочинності, стану забезпечення безпеки на дорогах, охорони громадського порядку і профілактики правопорушень.
З початку року органами та підрозділами внутрішніх справ зареєстровано понад 11 тисяч заяв та повідомлень громадян про події, з яких більше 6,5 тисяч – з ознаками кримінальних правопорушень.
Завдяки вжитим заходам працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю області викрито 13 кримінальних правопорушень у сфері службової діяльності, у тому числі 8 – за ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем) та 1 – за ст. 368 КК України (отримання хабара). Також правоохоронцями виявлено 11 кримінальних правопорушень з ознаками кримінальної корупції, скоєних службовими особами органів влади та управління.
Упродовж січня поточного року правоохоронцями викрито понад 200 кримінальних правопорушень, пов’язаних із незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речових, їх аналогів або прекурсорів. Загалом із незаконного обігу вилучено понад 78 кг наркотичних засобів.
З початку 2013 року працівниками кримінальної міліції у справах дітей виявлено та припинено більше 140 адміністративних правопорушень, 13 з яких скоєно неповнолітніми. На обліку органів внутрішніх справ наразі перебуває 345 дітей, упродовж січня на облік поставлено 22 неповнолітніх та знято з обліку – 58.
Спільно з представниками служби у справах дітей правоохоронцями було проведено понад 150 рейдів, у ході яких виявлено 21 дитину, що проживає у несприятливому середовищі. За результатами проведених перевірок 10 осіб позбавлено батьківських прав. До притулку поміщено 4 дитини. За невиконання батьками обов’язків щодо виховання дітей за ст. 184 КУпАП до адміністративної відповідальності притягнуто 41 особу.
З початку року до органів внутрішніх справ надійшло 11 заяв та повідомлень про зникнення дітей, з них 2 – стосовно вихованців інтернатних закладів. Всі діти розшукані протягом доби.
З початку 2013 року сектором боротьби з кіберзлочинністю виявлено 4 кримінальні правопорушення. Серед них 2 факти несанкціонованого втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку (ч. 1 ст. 361 КК України).
Завдяки вжитим заходам упродовж січня поточного року кількість ДТП, в яких загинули або травмувалися люди, зменшилась на 5,6%. Працівниками Державтоінспекції з початку року встановлено місцезнаходження 8 транспортних засобів, що перебували в розшуку.
У 2013 році працівниками міліції області забезпечено охорону громадського порядку під час проведення на території регіону більше 400 масових заходів.
Чимало уваги правоохоронці приділяють профілактиці вчинення кримінальних правопорушень. У зв’язку з цим проводиться робота, спрямована на недопущення скоєння повторних злочинів особами, що раніше відбули покарання. У січні цього року за порушення правил перебування під адміністративним наглядом до адміністративної відповідальності притягнуто майже 170 осіб даної категорії. За ініціативою ОВС встановлено 16 адміністративних наглядів.
На сьогодні на території області зареєстровано більше 100 громадських формувань з охорони громадського порядку, які налічують понад 1300 працівників. За їх участю розкрито 14 злочинів та затримано 58 правопорушників.


ДО УВАГИ ВОДІЇВ: АВТОЦИВІЛКА ОНЛАЙН за 5 хвилин посилання


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool