Мешканку Кропивницького засудили за торгівлю людьми

Лютий 10, 2024 | Новини | Переглядів: 830 | Коментарі: 0

П’ятьох безпритульних з різних куточків України взяли у «рабство» для заняття жебракуванням на вулицях обласного центру.

За послідовної позиції прокурорів Кіровоградської обласної прокуратури кропивничанку визнано винною у торгівлі людьми, вчинене організованою групою (ч. 3 ст.149 КК України).

Вирок суду - 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Прокурор у суді довів, що жінка входила до складу ОЗГ, що спеціалізувалось на вербуванні громадян для жебракування. Обвинувачена разом із двома спільниками підшукували людей, які перебували у скрутному матеріальному становищі, не мали постійного місця проживання та доходів та пропонували їм працевлаштування у Кропивницькому разом з проживанням. Насправді ж йшлося про випрошування милостині у людних місцях з обов’язковою імітацією каліцтва та вад здоров’я.

Членам злочинної групи вдалося завербувати п’ятьох людей з Київщини, Вінниччини, Черкащини, Дніпропетровщини та з Онуфріївського району Кіровоградщини. Потерпілих привозили на квартиру одного і членів групи, насильно утримували там з погрозою застосування насильства. У трудовому рабстві потерпілі перебували різні терміни - від кількох днів до року.

Провину в злочині жінка повністю визнала. Що стосується двох інших членів злочинної групи, - провадження щодо них закриті у зв’язку зі смертю. 

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool