Кропивницький: в ОДА обговорили шляхи боротьби з «тіньовою» зайнятістю

Травень 24, 2018 | Новини | Переглядів: 885 | Коментарі: 0

За участі голови правління Пенсійного фонду України Олексія Зарудного в облдержадміністрації відбулось розширене засідання обласної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення. 

У засіданні взяли участь члени обласної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати і зайнятості населення, керівники територіальних органів Пенсійного фонду України, Державної фіскальної служби, Державної служби України з питань праці, керівництво Спілки підприємців малого та середнього підприємництва Кіровоградської області, керівництво райдержадміністрацій, міськвиконкомів, начальники управлінь соціального захисту населення райдержадміністрацій та міськвиконкомів, керівники підприємств-боржників.

Учасники наради обговорили заходи, що вживаються для активізації роботи з виявлення фактів використання найманої праці без належного оформлення трудових відносин та погашення заборгованості зі сплати єдиного соціального внеску і платежів до Пенсійного фонду України.

Про результати обговорюваного питання на Кіровоградщині проінформував голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко. За його словами, протягом попереднього року вдалося скоротити суму боргу із виплати заробітної плати на 20 мільйонів гривень. Наразі заборгованість складає 11 млн. грн. "Ця робота продовжується. І для цього нам потрібні певні зусилля і сприяння Уряду, адже у нас є заборгованість із заробітної плати, у тому числі на підприємствах, які фінансуються з державного бюджету", - наголосив очільник області.
Позитивного результату вдалося досягти у зростанні рівня заробітної плати, розмір якої тривалий час в області залишався незмінним. "У 2017 році середня заробітна плата по області зросла на 46%. Цього року маємо також позитивну динаміку. За перший квартал зарплата зросла на 25% і нині наближається до 7 тисяч гривень, в Україні цей показник - більше 8 тисяч гривень. Тому нам є над чим працювати, це завдання стосується кожного керівника району та роботодавців".

Як зазначив Сергій Кузьменко, в області постійно проводиться робота з виявлення порушень законодавства про працю та недопущення виплати заробітної плати в "конвертах". Так, з початку поточного року районними та міськими робочими групами з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення обстежено майже 2 тисячі суб'єктів господарювання, в яких виявлено 335 "тіньових" робочих місць. 309 з них легалізовано (більше 90%).

"Вважаю, що тільки завдяки системній і методичній роботі по недопущенню такого негативного явища, як "тіньова" зайнятість, будуть досягнуті певні результати, які сприятимуть збільшенню надходжень до бюджетів усіх рівнів", - підкреслив голова ОДА.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool