Кіровоградців вчили вишивати на папері

Лютий 05, 2015 | Новини | Переглядів: 2856 | Коментарі: 0

Днями в Кіровоградській обласній бібліотеці для юнацтва ім.О.М.Бойченка, відбулось чергове засідання клубу «Дивосвіт». Майстриня Світлана Петрова провела майстер-клас по виготовленню вишитих виробів в техніці ізонитки. Також майстриня презентувала свої барвисті картини, вишиті нитками та бісером.

Ниткографія, як вид творчості, вперше з’явилася в Англії. На сьогодні вона розповсюджена і в інших країнах світу: США, Данії, Австралії. Техніка дуже проста у виконанні і має своїх прихильників як серед дорослих, так і дітей.
Вишивка в техніці ізонитки особливо корисна для підростаючого покоління, адже вона розвиває дрібну моторику, тренує уважність та посидючість, знайомить з основними геометричними поняттями, вчить орієнтуватися на аркуші паперу і тренує розвиток креслярських навичок.
Опанувати техніку ниткографії (її ще називають «ізографія» - вишивка по картону) можна за допомогою книг, які видаються і в Україні або скориставшись порадами досвідченої майстрині.
На засіданні клубу «Дивосвіт» свої перші роботи під керівництвом Світлани Вікторівни виготовили школярі з різних шкіл міста.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool