Кіровоградська митниця про новий порядок митних платежів

Серпень 10, 2012 | Новини | Переглядів: 1101 | Коментарі: 0

До уваги громадян! Новий порядок сплати митних платежів при ввезенні товарів громадянами!

Кіровоградська митниця інформує, що 03.08.2012 набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 22.05.2012 № 581, яким затверджено Порядок справляння митних платежів при ввезенні на митну територію України товарів громадянами.
Документом визначено процедуру справляння митних платежів при митному оформленні товарів, що переміщуються через митний кордон України в ручній поклажі, супроводжуваному й несупроводжуваному багажі, вантажних, міжнародних поштових та експрес-відправленнях і належать громадянам.
Митне оформлення товарів може бути завершено в повному обсязі лише після сплати митних платежів, які нараховуються за ставками, що діють на день подання митної декларації, та сплачуються громадянами у валюті України.
Під фактурною вартістю товару розуміється ціна товару, що переміщується через митний кордон України, та зазначена в рахунку-фактурі (фактурі-проформі, касових або товарних чеках, ярликах, інших документах роздрібної торгівлі, які містять відомості щодо вартості таких товарів).
При митному оформленні товарів (крім підакцизних), що ввозяться громадянами повітряним транспортом:
а) до одного разу протягом доби сумарною фактурною вартістю до 1000 євро - митні платежі не нараховуються;
б) частіше одного разу на добу сумарною фактурною вартістю до 1000 євро - нараховуються ввізне мито у розмірі 10% фактурної вартості товарів та податок на додану вартість;
в) загальною фактурною вартістю до 10 000 євро - нараховуються ввізне мито у розмірі 10% сумарної фактурної вартості товарів та податок на додану вартість.
При цьому базою оподаткування є частина сумарної фактурної вартості, що перевищує еквівалент 1000 євро.
При митному оформленні товарів (крім підакцизних), що ввозяться громадянами іншими видами транспорту:
а) до одного разу протягом доби сумарною фактурною вартістю до 500 євро та вагою до 50 кг - митні платежі не нараховуються;
б) частіше одного разу на добу сумарною фактурною вартістю до 500 євро та вагою 50 кг - нараховуються ввізне мито у розмірі 10% фактурної вартості товарів та податок на додану вартість;
в) загальною фактурною вартістю до 10 000 євро - нараховуються ввізне мито у розмірі 10% сумарної фактурної вартості товарів та податок на додану вартість.
При цьому базою оподаткування є частина сумарної фактурної вартості, що перевищує еквівалент 500 євро, або вартість товарів, обчислена пропорційно до ваги, що перевищує 50 кг.
При митному оформленні товарів (крім підакцизних), що надходять на адресу одного одержувача в одній депеші від одного відправника у міжнародному поштовому відправленні, на адресу одного одержувача протягом однієї доби у міжнародному експрес-відправленні, несупроводжуваному багажі:
а) сумарною фактурною вартістю до 300 євро - митні платежі не нараховуються;
б) сумарною фактурною вартістю до 10 000 євро - нараховується ввізне мито в розмірі 10% сумарної фактурної вартості товарів та податок на додану вартість.
При цьому базою оподаткування є частина сумарної фактурної вартості, що перевищує еквівалент 300 євро.
Якщо товари вартістю понад 10 000 євро переміщуються поштою, експрес-відправленнями, у багажі, ручній поклажі, а також товари незалежно від їх ціни слідують у вантажних відправленнях, то нараховуються ввізне мито за повними ставками Митного тарифу України та податок на додану вартість.
При тимчасовому ввезенні транспортних засобів особистого користування на митну територію України громадянами-нерезидентами на строк, що не перевищує одного року, за умови реєстрації таких транспортних засобів в уповноважених органах іноземних держав митні платежі не нараховуються і грошова застава не вноситься.
При тимчасовому ввезенні громадянами-резидентами, які перебувають на тимчасовому консульському обліку у відповідній консульській установі України за кордоном, на строк, що не перевищує 60 днів протягом одного календарного року, транспортного засобу, що відповідає умовам, установленим частиною третьою статті 380 Митного кодексу України, митні платежі не нараховуються.
При тимчасовому ввезенні транспортних засобів громадянами-резидентами громадянами вноситься на рахунок митного органу, що здійснив пропуск цих товарів, грошова застава в розмірі суми митних платежів, що підлягають сплаті (або із застосуванням інших заходів гарантування, передбачених Кодексом).
Слід зазначити, що з 3 серпня 2012 року втратив чинність Порядок справляння мита, податку на додану вартість і акцизного податку при митному оформленні товарів і транспортних засобів, що переміщуються громадянами через митний кордон України, затверджений наказом Держмитслужби від 12.01.2006 №5.

Прес-служба Кіровоградської митниці
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool