Кіровоградщина: Горять через власну необережність

Червень 13, 2012 | Новини | Переглядів: 1065 | Коментарі: 0

Більше 500 пожеж виникло з початку року на території області. Лише протягом травня зафіксовано 98 вогневих випадків, щоправда це на 18% менше ніж у квітні, коли «червоному півню» вдалося побешкетувати 120 разів. Про це Інтернет-видання  «FOTOINFORM» повідомило Управління Держтехногенбезпеки у Кіровоградській області

78 відсотків від загальної кількості пожеж травня виникли у житловому секторі, зокрема, 18 відсотків - безпосередньо у помешканнях громадян. Аналіз причин їх виникнення доводить, що винуватцями більшості вогневих випадків є самі мешканці. Серед причин займань першість впевнено тримає необережне поводження людей з вогнем: кинуті непогашені недопалки чи сірники, порушення правил пожежної безпеки при спалюванні сміття тощо. Більшість пожеж, спричинених курінням, пов'язана з перебуванням курців у нетверезому стані. Всі такі події схожі одна на одну: п'яна людина, що палить, засинає, цигарка падає і від неї спочатку загорається постіль, а потім меблі у квартирі. Добре, коли винуватець займання або сусіди вчасно помічають небезпеку. В іншому випадку все закінчується трагічно.
На другому місці серед причин виникнення пожеж залишається коротке замикання електромереж. Це може статися, наприклад, якщо в одну розетку включити декілька побутових приладів водночас: виникає перевантаження, проводи можуть нагрітися, а ізоляція - спалахнути. Якщо ж в місці короткого замикання знаходяться горючі матеріали і конструкції, вони миттю займаються. Тому необхідно стежити за справністю ізоляції проводів, не допускати кріплення їх цвяхами, які можуть її порушити, та не перевантажувати електромережу.
На третє місце серед причин виникнення пожеж у травні вийшли дитячі пустощі з вогнем. З цієї причини в травні виникло 4 пожежі. Влітку під час шкільних канікул діти, в основному, залишаються напризволяще, без нагляду з боку дорослих. Тому батькам необхідно проводити бесіди з дітьми, попереджати про наслідки, які можуть мати ігри з вогнем та іншими небезпечними предметами, дбати про те, щоб небезпечні «іграшки» були недоступні для малечі.
Враховуючи сказане, вкотре нагадуємо, що лише дотримання правил пожежної безпеки захистить від пожеж.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool