Кіровоград: затримали крадія телефонного кабелю

Січень 11, 2013 | Новини | Переглядів: 931 | Коментарі: 0

Працівники відділу Державної служби охорони при УМВС в Кіровоградській області затримали на «гарячому» місцевого жителя при спробі викрасти телефонний кабель.

Наряд спеціального підрозділу груп затримання батальйону міліції ВДСО при УМВС в області у складі молодшого інспектора взводу Олександра Кравченка, міліціонера-водія Олександра Кривоноса та сержанта міліції Сергія Кучеренка отримав повідомлення від чергового оператора пульту централізованого спостереження ВДСО про спрацювання сигналізації телефонного кабелю на одній із вулиць обласного центру.
Прибувши за вказаною адресою, правоохоронці виявили відсутність в підвальному приміщенні будинку близько сотні метрів телефонного дроту.
Під час огляду підвалу працівники міліції виявили чоловіка зі спортивною сумкою в руках, в якій знаходився зрізаний кабель та ножівка по металу.
Правоохоронці встановили особу підозрюваного. Ним виявився 25-річний житель обласного центру.
На місце події також прибула слідчо-оперативна група Кіровського ВМ УМВС України в Кіровоградській області та представники підприємства зв’язку.
Підозрюваного було доставлено до відділу міліції для подальшого з’ясування усіх обставин скоєного правопорушення.
За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. Проводиться розслідування.
Нещодавно подібний випадок мав місце в іншому місті області. У грудні 2012 року працівники ВДСО також по «гарячих слідах» затримали непрацюючого 29-річного жителя Світловодська, який на одній із вулиць міста під покровом ночі робив свою чорну справу. При появі правоохоронців зловмисник намагався втекти, але працівники міліції затримали підозрюваного. На місці події було виявлено зрізаний крадієм телефонний кабель довжиною майже 40 метрів.
Дії зловмисника попередньо кваліфікували за ч. 1 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. Згодом у ході розслідування було встановлено причетність чоловіка до більше десяти подібних крадіжок, скоєних протягом жовтня-грудня минулого року. Загальний метраж вкраденого кабелю склав близько 500 метрів.
Жертвами злодіїв у подібних випадках стають звичайні жителі населених пунктів – абоненти стаціонарного телефонного зв’язку та, звичайно ж, підприємства, які надають населенню відповідні послуги. Нині, завдяки встановленню спеціальної сигналізації на лініях телефонних кабелів, сигнал про пошкодження миттю надходить до чергового диспетчера. А отже правоохоронці оперативно отримують інформацію про точне місце перерізання дроту та затримують зловмисників. Тож охочим до легкого заробітку доведеться відповідати за скоєне.


СЗГ УМВС України в Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool