Кіровоград: виставка фоторобіт Анастасії Шкоди (фото)

Квітень 11, 2013 | Новини | Переглядів: 871 | Коментарі: 0

9 квітня 2013 року у БК «Авіатор» Кіровоградської льотної академії України Національного авіаційного університету відкрилась експозиція фоторобіт Анастасії Шкоди.

Шкода Анастасія Вікторівна народилася 17 травня 1991 року в м. Знам’янка Кіровоградської області. В 2008 році закінчила Знам’янську ЗОШ № 2. Анастасія є нащадком славетного роду Т.Г. Шевченка.
24 вересня 2005 року під час шкільної екскурсії на території державного музею-заповідника Івана Тобілевича (Карпенка-Карого) «Хутір Надія», де традиційно проходило Всеукраїнське свято театрального мистецтва «Вересневі самоцвіти», стався нещасний випадок – на 14-річну дівчину впав цегляний стовп. Внаслідок цього Настя отримала тяжку травму хребта та легень. Далі – дві операції і фактично рік повної нерухомості. У жовтні 2006 року від інсульту померла мати Анастасії. Дівчина залишилась повною сиротою.
В грудні 2007 року в Кіровоградському прес-клубі реформ було відкрито першу персональну виставку робіт юної художниці.
Паралельно із малюванням юна художниця захоплюється фотографією. Її вчителем у фотографуванні став Володимир Дурнов, друг сім’ї, член Національної спілки фотохудожників України, відмінник народної освіти України, котрий свого часу працював керівником дитячо-юнацької фото-кіно-відеостудії «Надія» Знам’янської СЮТ (станції юних техніків).
Роботи Анастасії були представлені на багатьох художніх виставках, її численні персональні виставки проходили в Кіровоградському обласному художньому музеї, у його відділі – картинній галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна», в Національному заповіднику «Софія Київська», в краєзнавчому музеї м. Знам’янка та багатьох інших виставкових залах.
Анастасія багатогранна особистість. Займається танцями на візках, приймає участь у всеукраїнських та міжнародних конкурсах. Створює чудові художні твори, має гарні фотороботи, пише вірші. Навчається на мистецькому факультеті Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка.
У червні 2009 року Анастасія Шкода стала лауреатом Премії Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України у номінації «За творчі досягнення».
В експозиції, яка відкрилася в БК «Авіатор», представлені фотографії Анастасії Шкоди, присвячені темі дитинства та людям на інвалідних візках.

Кіровоград: виставка фоторобіт Анастасії Шкоди (фото)

Кіровоград: виставка фоторобіт Анастасії Шкоди (фото)


Анатолій Кімнатнийзавідуючий відділом обласного художнього музею – картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна»


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool