Кіровоград: рейди по місцях літньої торгівлі пивом

Липень 17, 2014 | Новини | Переглядів: 1337 | Коментарі: 0

Міські управління зі сприяння розвитку торгівлі та побутового обслуговування та юридичне управління працють над стоворенням положення, згідно з яким у Кіровограді працюватимуть усі об’єкти літньої торгівлі – зокрема пивом.

Про це розповіли заступник міського голови Сергій Васильченко та начальник міського управління зі сприяння розвитку торгівлі та побутового обслуговування населення Наталія Бабенко з представниками засобів масової інформації сьогодні, 17 липня. Необхідність розроблення такого положення виникла у зв’язку з тим, що на даний час у місті немає уніфікованого положення про порядок організації роботи об’єктів літньої торгівля.
– Ні я, ні Наталія Бабенко за час нашого перебування на своїх посадах не підписували жодного дозволу на діяльність об’єктів літньої торгівля, тобто всі вони діють згідно з рішеннями попередньої влади. Було видано дозволи на діяльність 123 точок сезонної торгівлі, де продають розливне пиво (з них біля стаціонарних закладів ресторанного господарства – 83). Викликає занепокоєння, що кількість таких точок збільшилася у порівнянні з попередніми роками, - наголосив Сергій Васильченко, - Наше завдання полягає у тому, щоб зробити цю процедуру абсолютно прозорою – від обрання земельних ділянок під таку торгівлю до платежів підприємців у міський бюджет.
При цьому, звернув увагу Сергій Васильченко, обов’язково буде врахована думка громадськості. Ми спільно визначимо території, на яких категорично буде заборонено вести торгівлю пивом.
За інформацією Наталії Бабенко, на сьогоднішній день для організації літнього місця торгівлі достатньо мати документи, що підтверджують реєстрацію суб’єкта підприємницької діяльності та висновки санстації і МНС - попередники нинішньої міської влади здебільшго не вели обліку об’єктів літньої торгівлі і не узгоджували розміщення таких об’єктів.
– У тому положенні, над яким ми працюємо, будуть визначені чіткі правила гри, передбачається, що підприємці нестимуть адекватне соціальне навантаження на здійснення благоустрою в обласному центрі. Буде передбачена також вимога щодо укладення договорів на вивезення сміття, прибирання територієї навколо торговельної точки та обов’язкова наявність біотуалету. Без визначення порядку організації літньої торгівлі ми не видали жодної облікової картки на право ведення такого бізнесу у Кіровограді,- відзначила Наталія Бабенко. - Вивчаємо законодавчу базу, яка б могла регулювати відносини влади і підприємців, які здійснюють сезонну торгівлю. Досі, на жаль в управлінні торгівлі не існує підстав притягти до відповідальності підприємців у випадку порушень правил торгівлі чи недотримання правил благоустрою, як це має місце в інших містах України, наприклад Львові.
По завершенні зустрічі журналісти спільно з представниками влади мали можливість взяти участь у своєрідному рейді по місцях літньої торгівлі пивом на набережній Інгулу та на Ковалівці та перевірити наявність всіх дозвільних документів і умови в яких здійснюється така торгівля. За результатами рейду представники ЗМІ і Сергій Васильченко домовилися про здійснення подібних спільних акцій на постійній основі.

джерело


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool