Кіровоград: проведено семінар з питань пожежної безпеки у побуті

Жовтень 16, 2013 | Новини | Переглядів: 1045 | Коментарі: 0

У Кіровоградській обласній державній адміністрації під головуванням першого заступника голови ОДА Віктора Серпокрилова відбувся навчально-методичний семінар для сільських та селищних голів в он-лайн режимі з використанням відеоконференції.

Його організатори - навчально-методичний центр цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Кіровоградської області та Управління Держслужби з надзвичайних ситуацій - поставили за мету заходу підвищити рівень обізнаності жителів області, зокрема у сільській місцевості, у питаннях пожежної безпеки у побуті.
Під час проведення заходу учасників семінару було проінформовано про стан роботи з попередження пожеж в області у 2013 році, доведені вимоги чинного законодавства з питань цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки, а також проведено навчання правилам пожежної безпеки у побуті для подальшого навчання населення. Також надані рекомендації щодо оснащення об’єктів первинними засобами пожежогасіння та доведений зміст програм для проведення занять з пожежно-технічного мінімуму, вступних, первинних та повторних протипожежних інструктажів. У якості методичної допомоги учасникам семінару були запропоновані зразки оформлення інформаційних куточків та обладнання консультаційних пунктів, створених при сільських, селищних радах та ЖЕКах для проведення навчання непрацюючого населення з питань цивільного захисту. Слід зазначити, що усі навчально-методичні матеріали щодо навчання громадян діям у надзвичайних ситуаціях, розроблені працівниками центру, доступні усім учасникам семінару в Інтернет-мережі.
Проведення заходу у формі відеоконференції у режимі он-лайн з використанням сучасних технологій дозволило охопити інформуванням усі райони області. Використання елементів дистанційного навчання надало можливість усім слухачам семінару отримати необхідну інформацію з питань цивільного захисту не залишаючи робочого місця. Також учасники семінару мали змогу поставити питання та отримати відповіді і поради фахівців у галузі пожежної безпеки та навчання у сфері цивільного захисту. Особлива увага фахівців приділялася правилам пожежної безпеки на початку опалювального сезону при користуванні пічним опаленням та експлуатації газового і електричного обладнання.
Захід було проведено на високому організаційному і навчально-методичному рівнях, що є вкрай важливим, оскільки від якості проведення такого дистанційного навчання посадових осіб на місцях залежить і якість навчання громадян правилам пожежної безпеки.
Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool