Кіровоград: на Громадській раді розглянули питання топоніміки міста (фото)

Квітень 02, 2013 | Новини | Переглядів: 940 | Коментарі: 0

1 квітня відбулося засідання Громадської ради при виконавчому комітеті Кіровоградської міської ради. У роботі Громадської ради взяв участь секретар міської ради Ігор Волков, який ініціював розгляд на засіданні ради питання щодо перейменувань трьох вулиць обласного центру.

Ігор Волков підкреслив, що консультації з громадськістю з таких складних питань, як топоніміка міста свідчать про відкритість дій влади у прийнятті важливих для громади рішень.
- Питання зміни назв кіровоградських вулиць, ідея концепції повернення в місцевих топонімах до історичних коренів вже давно обговорюються на сторінках засобів масової інформації, - відзначив у своєму виступі Ігор Волков, - у той же час нам для прийняття виважених рішень надзвичайно важливо знати думку громадськості, особливо її активної частини, яка представлена сьогодні в Громадській раді.
Ігор Волков детально ознайомив членів Громадської ради з роботою міської топонімічної комісії, її складом, звернувши увагу на те, що представництво в комісії мають відомі в Кіровограді фахівці у різноманітних сферах, які готові робити кваліфіковані експертні висновки з топонімічних та інших питань, що належать до компетенції роботи комісії.
На своєму останньому засіданні міська топонімічна комісія рекомендувала виконавчому комітету погодити рішення міської ради щодо зміни назв трьох вулиць обласного центру за ініціативи ряду організацій, підприємств та громадян міста. Так вулицю Дзержинського рекомендовано перейменувати на вулицю Академіка Тамма, вулицю Калініна – на вулицю Шульгіних, а вулицю Орджонікідзе розділити в назві на дві – вулицю Кавалерійську (від вулиці Тимірязєва до вулиці Медведєва) і вулицю Ельворті (від вулиці медведєва да вулиці Колгоспної).
Активне обговорення таких пропозицій на Громадській раді засвідчило, що в залі не було байдужих до того, в аурі яких топонімів жити мешканцям нашого міста. І хоч в полеміці звучали часто взаємно протилежні точки зору, а представники Комуністичної партії гаряче відстоювали існуючі в Кіровограді назви вулиць, значна частина членів ради, представники різних політичних партій, духовенства, депутати міської та обласної рад підтримали ініціативу повернення до життя нашої історії, закарбування в місцевих топонімах імен, причетних до творення історії рідного краю і України.
Голова Громадської ради Любов Лук’янцева повідомила, що пропозиції учасників обговорення із зазначеного питання, а також звернення, що надійдуть пізніше, будуть направлені виконавчому комітету міської ради для врахування при прийнятті остаточного рішення.
На засіданні було також затверджено Положення про Громадську раду, її регламент, положення про постійні комісії Громадської ради.
Сформовано 5 постійних комісій, їх головами обрано Іванова В. А. - голову Кіровоградської обласної громадської організації “Плачу, але плачу”, Боршуляка О. В. - голову Кіровоградської обласної громадської організації “Асамблея інвалідів”, Карпова В. Є. - голову Кіровоградської обласної громадської організації “Центральний козацький округ”, Дзюбу Н. Є. - голову Кіровоградської міської профспілкової організації працівників освіти і науки України, Василенко Н. О. - голову Кіровоградської асоціації жінок-підприємців.
Першим заступником голови громадської ради обрано Ануфрієва В. С. - представника Кіровоградського обласного відділення громадської організації “Асоціація сучасного та естрадного танцю України “Форсаж”.
Заступники голови затверджені головами постійних комісій, вони ж разом з головою та першим заступником увійшли до президії громадської ради.
Головою секретаріату обрано Надію Грищенко - начальника відділу з питань внутрішньої політики Кіровоградської міської ради, його членами – секретарів постійних комісій.

Джерело: http://www.kr-rada.gov.ua/  фото Ігоря ФІЛІПЕНКА

Кіровоград: на Громадській раді розглянули питання топоніміки міста

Кіровоград: на Громадській раді розглянули питання топоніміки міста

Кіровоград: на Громадській раді розглянули питання топоніміки міста
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool