До Дня Соборності України у Кропивницькому відкрили виставку (ФОТО)

Січень 22, 2024 | Новини | Переглядів: 1330 | Коментарі: 0

Сьогодні, в обласному краєзнавчому музеї відкрилась виставка «100 років боротьби: Українська революція 1917-1921» до Дня Соборності України

Виставка розповідає десять історій провідників українського революційного руху та детально висвітлює різні аспекти творення Української державності періоду 1917 - 1921 років.

В дизайні виставки було використано більш ніж 250 унікальних історичних документів та фотографій. Завдяки їм всі охочі можуть перенестися в минуле століття та ознайомитися з тим, як починаючи з весни 1917 року відбувалося становлення української держави – розбудовувався державний устрій, працювали урядові організації, розвивалися власне військо і флот, освіта й культура.

До Дня Соборності України у Кропивницькому відкрили виставку

До Дня Соборності України у Кропивницькому відкрили виставку

До Дня Соборності України у Кропивницькому відкрили виставку

Окремий розділ виставки розповідає про визначну подію в історії українського державотворення –проголошення 22 січня 1919 року Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки – Соборності України, 105-річчя якої ми відзначаємо цього року.

Виставка експонуватиметься до кінця січня.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool