Навчаємось, щоб якісно допомагати

Березень 08, 2023 | Народний репортер | Переглядів: 872 | Коментарі: 0

Навчаємось, щоб якісно допомагати – працівники системи БПД взяли участь в дводенному тренінгу, що відбувся у Кропивницькому за ініціативи Управління дотримання прав людини НПУ.

Протягом заходу говорили про те, як визначити індикатори та наслідки, а також механізми запобігання, виявлення та реагування на насильство в умовах воєнного стану. Зокрема йшлося про допомогу постраждалим від сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом. Зазначимо, що сексуальне насильство, пов'язане з конфліктом - це будь-які дії сексуального характеру, що вчинені окупантами відносно мирного населення, незалежно від віку чи статі постраждалих. Це воєнний злочин, що не має строку давності — людина може заявити про нього, коли буде готова, навіть через кілька років.

Куди повідомити про злочин

Про випадки сексуального насильства, пов'язаного з конфліктом варто повідомити до Національної поліції України.
Як може допомогти система безоплатної правової допомоги (БПД)
Люди, що зазнали сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом, можуть звернутися по правову допомогу до системи БПД та отримати:

• Консультацію з будь-яких правових питань чи необхідну інформацію.
• Допомогу у складенні заяви (повідомлення) про вчинення злочину до поліції.
• Послуги адвоката* для представництва інтересів в судах, інших державних органах під час досудового розслідування, складення документів процесуального характеру (позовних заяв, клопотань та заяв до суду).
*У разі відкриття кримінального провадження; послуги адвоката будуть безоплатні для клієнта та відшкодовуватимуться з Державного бюджету України.


Як звернутися до системи БПД

Отримайте анонімну консультацію з вашого питання у контакт-центрі системи БПД: 0800 213 103, дзвінки по Україні безкоштовні
Або поставте запитання юристу через телеграм-бот: https://t.me/LegalAidUkraineBot

Постраждалі від домашнього насильства можуть також онлайн отримати консультацію юристів щодо захисту своїх прав, написавши у Телеграм-чат системи безоплатної правової допомоги «Правова допомога протидії насильству» https://t.me/Non_Violence_Bot.

Адреси бюро системи БПД: https://bit.ly/bpd_buro

Усі дистанційні сервіси для отримання консультацій тут  


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool