Дитяче свято з кропивницькими лялькарями

Травень 31, 2023 | Народний репортер | Переглядів: 1060 | Коментарі: 0

До заходів з нагоди Дня захисту дітей колектив академічного обласного театру ляльок починає готуватися заздалегідь, адже добре знає, що треба встигнути порадувати дітвору до свята у багатьох куточках Кіровоградщини.

У цей період, як і протягом усього року, митці радо зустрічаються з малечею у садках та дітками з особливими потребами, бо саме вони найбільш потребують уваги і яскравих радісних емоцій. Нещодавно, на перегляд пригодницької казки «Лісовий детектив» до театру завітали діти з інвалідністю, якими опікується ГО «Серця матерів».

Входи до театральних приміщень і глядацької зали облаштовані таким чином, що можна потрапити без жодних бар’єрів на будь-якому спеціалізованому візку, щоб спокійно і комфортно спостерігати за казковим дійством (а за потреби і скористатися спеціально облаштованою вбиральнею зі зручностями для людей з інвалідністю).

Святкові заходи цього року творча команда театру ляльок розпочала зі стаціонару. У неділю, 28 травня, для маленьких глядачів провели розважальну програму з ростовими ляльками, іграми та солодким частуванням – морозивом від благодійників фірми «Ласка». Дітвора разом з батьками активно змагалася у різних конкурсах та з задоволенням брала участь у веселих танцювальних руханках з ельфом Добрячком та героями «Щенячого патруля» Скай і Маршалом.

У вівторок, 30 травня, яскраві мультяшні персонажі з веселою програмою «Селфі з казкою» завітали до вихованців міського дошкільного закладу №47, де у розвагах взяли участь і дітки трьох інклюзивних груп (з затримкою психічного розвитку та ДЦП).
Дітвору ще двох садків вітали зі святом лялькові герої музичних казок «Лисичка, Котик і Півник» О.Олеся та «Їжачок-хитрячок» О.Кузьмина.
На гостини до юних мешканців с. Соколівське Кропивницького району у середу, 31 травня, відправилася творча група з інтерактивною казкою «Бука», герої якої розважали глядачів у приміщенні будинку культури.

А інша яскрава команда добрих ельфів та чарівної Веселинки з розважальною програмою «Селфі з казкою» відправилася аж до Світловодська, де у міській центральній бібліотеці, за підтримки благодійного фонду ЮНІСЕФ, був організований святковий захід для дітвори.

1 та 2 червня колектив театру проведе кілька виїзних вистав та розважальних програм, присвячених Дню захисту дітей, для вихованців дошкільних закладів Кропивницького, с.Нового, мешканців м.Бобринця, а також для дітвори, що відвідує міський Центр реабілітації дітей з інвалідністю. З розважальною програмою митці завітають і в обласну наукову бібліотеку ім. Д.Чижевського, до гостей та відвідувачів дитячої точки «Спільно».

Дитинство – це швидкоминуча чарівна пора, яка, на жаль, у даний час не для кожної дитини розкривається з найкращого боку. Тому нам, дорослим, треба докласти максимум старань, щоб наші діти почувалися щасливими, мали усе необхідне для безтурботного життя у добрі і любові під мирним небом України. Головне у цей важливий період – не забувати, кому ми завдячуємо можливістю спокійно працювати і дарувати дітям радість.

Тож віримо у ЗСУ! Донатимо на потреби наших захисників, робимо усе необхідне для наближення перемоги. І все буде Україна!

 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool